back to top
18.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: «Η κυβέρνηση διαπράττει θεσμικό ατόπημα»

Διαβάστε επίσης

«Mε θρασύτητα το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, στον απόηχο της αντίδρασης του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου κατέθεσε αναφορά ζητώντας απαντήσεις για την υπόθεση του C4I.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα της κυβέρνησης και παραθεσμικό σύστημα που πλήττει τη Δημοκρατία και ευθέως τη Δικαιοσύνη. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε, ότι υπάρχουν συμμαχίες που βοηθούν -όπως είπε-την κυβέρνηση να εξοντώσουν τους πολιτικούς αντιπάλους, λέγοντας ότι υπάρχει σχέδιο αντιπερισπασμού.

Στην κυβέρνηση Τσίπρα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά τα οποία, όπως ανέφερε, προσπαθούν να αποσιωπήσουν τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 και να επιρρίψουν ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά, αναφέρθηκε στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και την εισαγγελική πρόταση με την οποία διαπιστώθηκε ότι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή (Παυλόπουλος, Πολύδωρας, Μαρκογιαννάκης) ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο κατά την παραλαβή του C4I και διερωτήθηκε ποιος ανέλαβε την ευθύνη να μην έρθει στη βουλή όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

«Δεν εμπλέκουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σεβόμαστε το θεσμό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά επισημαίνοντας ωστόσο ότι η δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα