back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία του αντιεισαγγελέα Ι.Ντογιάκου

Διαβάστε επίσης

Εκρηκτικός μηχανικός εντοπίστηκε στην οδό Αδραμυτίου στο Βύρωνα κοντά στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθέτησαν οι δράστες, ευτυχώς δεν εξερράγη και εντοπίστηκε απο την αστυνομία σε μπαγκαζιέρα δικύκλου το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία.

“Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ”. Αυτό αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος που λίγο μετά τις 4 ειδοποιήθηκε από τις αρχές για τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του στην περιοχή του Βύρωνα.

“Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι”, λέει ο κ.Ντογιάκος ο οποίος στο παρελθόν έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις, όπως τη Χρυσή Αυγή, το δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα, τις παράνομες ελληνοποιήσεις και τις άγονες γραμμές του Αιγαίου.

Από το περιβάλλον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πάντως, “δείχνουν” το πρόσφατο παρελθόν ως αιτία στοχοποίησης του.

Όπως λένε “ο κ.Ντογιάκος, εδώ και 3 χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του”

Στο μικροσκόπιο ο μηχανισμός

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κατσαρόλα και ήδη έχει μεταφερθεί  στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να εξεταστεί η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία και να υπάρξει αντιστοίχιση με άλλες βόμβες που εντοπίστηκαν στο παρελθόν.

Παράλληλα κλιμάκια της αστυνομίας συνεχίζουν τις έρευνες πρός κάθε κατεύθυνση για τον εντοπισμό των δραστών. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει σε μεγάλη έκταση περιοχή στον Βύρωνα . Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Η ΕΛ.ΑΣ τέθηκε σε συναγερμό νωρίς το πρωί μετά από δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις 3:54 στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και την ιστοσελίδα zougla.gr. Ο άγνωστος είπε ότι η βόμβα θα εκραγεί σε 20 λεπτά και ότι δεν είναι φάρσα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας καθώς και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη από το  Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Η περιοχή είχε αποκλειστεί σε ακτίνα 300 μέτρων και οι περίοικοι ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην βγούν σε μπαλκόνια για προληπτικούς λόγους ασφαλείας.

 

 

Το “ύποπτο” αντικείμενο , αποδείχθηκε ότι ήταν όντως εκρηκτικός μηχανισμός και σύμφωνα με πληροφορίες  δεν εξερράγη είτε από αστοχία υλικού είτε από λάθος συνδεσμολογίας.

Ο αντιεισαγγελέας κ. Ι.Ντογιάκος μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤΕΝΝΑ για τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε έξω από το σπίτι του, σημειώνοντας πως ειδοποιήθηκε αρχικά από την αστυνομία και πως στην συνέχεια είδε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τα μάτια του.

«Ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου. Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας που βρίσκομαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου», ανέφερε ο αντιεισαγγελέας.

Δ.Πέρρος – Μ.Μουστάκα

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα