back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Συζήτηση στη Βουλή για το προσφυγικό ζητά η ΝΔ – Εγκαλεί την κυβέρνηση για τις εικόνες στα νησιά και τα κονδύλια

Διαβάστε επίσης

Αίτημα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής στον Πρόεδρο της Βουλής η ΝΔ.

Όπως υπογραμμίζεται, η αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος από την πλευρά της κυβέρνησης, προσβάλλει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, απειλεί την κοινωνική συνοχή περιοχών που δέχονται μεγάλο βάρος προσφύγων-μεταναστών, όπως του Ανατολικού Αιγαίου και πλήττει σοβαρά τη διεθνή εικόνα της χωράς.

Η ΝΔ επικαλείται τις εικόνες από τη Μόρια της Λέσβου, τονίζοντας ότι εκθέτουν με πρωτοφανή τρόπο τη χώρα και σημειώνει ότι ο απάνθρωπος τρόπος διαβίωσης στους καταυλισμούς είναι αναντίστοιχος με την τεραστία ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διατεθεί στη χωρά μας.

Εγκαλεί δε την κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την διάθεση τους, κάνοντας ειδική αναφορά και στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (O.L.A.F.) που έχει ξεκινήσει έρευνα για τον τρόπο που αξιοποιηθήκαν τα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας, τα οποία αφορούν τη σίτιση στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα