back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ιταλία: Συνεχίζονται οι αναταράξεις της οικονομίας – Στις 315 μονάδες το σπρεντ

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι αναταράξεις της ιταλικής οικονομίας, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας, με σημερινή ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «υπερβολικά αισιόδοξες» τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της οικονομίας στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας ανήλθε σε υψηλά σχεδόν πέντε ετών, με το σπρεντ να αγγίζει τις 315 μονάδες και την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να εκτινάσσεται στο 3,7%.

Εν μέσω όλων αυτών απόψε αναμένεται στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης νέα συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε με θέμα τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματτέο Σαλβίνι, καθώς και ο υπουργός Oικονομικών Τζοβάννι Τρία.

Κύριο ζητούμενο θα είναι η εφαρμογή του κοινωνικού προγράμματος της κυβέρνησης, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αγορών.

Η κλιμάκωση των ιταλικών ομολόγων «συμπαρέσυρε» και το ελληνικό δεκαετές, το οποίο «σκαρφάλωσε» προς στιγμή στο 4,69%. Σημαντικές απώλειες και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών που έκλεισε στο – 2,43%.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα