back to top
21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η Κάριτας Ελλάς στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

Μέρος του καινοτόμου και πρότυπου μοντέλου αγοράς που λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης αποτελεί και το νέο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς.

Πρόκειται για το νέο Κοινωνικό Κέντρο Ένταξης και Απασχολησιμότητας που δημιούργησε η Κάριτας Ελλάς στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνική και Οικονομική Ένταξη Προσφύγων και Μεταναστών στην Αθήνα».

karitas

«Βασικός στόχος μας είναι η κοινωνική και οικονομική ένταξη ευάλωτων ομάδων στην περιοχή» λέει στον Αθήνα 9.84 η Αναστασία Σπηλιoπούλου υπεύθυνη του προγράμματος. «Απευθυνόμαστε σε ενήλικες, πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και σε όλους τους κατοίκους της Κυψέλης. Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλους τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στη Δημοτική  Αγορά Κυψέλης και παρότι λειτουργούμε μόλις λίγες μέρες, βλέπουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και από τους ανθρώπους που μας επισκέφτηκαν. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα μαθήματα ελληνικών και αγγλικών αλλά και για τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Η περιοχή έχει πολλές ανάγκες και ελπίζουμε να απαντήσουμε σε όλες», καταλήγει η κυρία Σπηλιoπούλου.

karitas

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

• Ψυχοκοινωνική υποστήριξη
• Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική
• Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαιδευτικά σεμινάρια
• Επιχειρηματική και οικονομική συμβουλευτική
• Μαθήματα ελληνικών και αγγλικών για ενήλικες
• Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων

Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00,
(email: [email protected], τηλ. επικοινωνίας: 210-5225659).

Το έργο υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.

karitas

Η έκθεση «Αθήνα η Πόλη μου…»

Για τρείς μέρες 4, 5 και 6 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια της γιορτής «Ραντεβού στη Φωκίωνος» για την έναρξη της λειτουργίας της Αγοράς, παρουσιάζεται η έκθεση  φωτογραφίας με τίτλο «Αθήνα η Πόλη μου…» με έργα 28 προσφύγων, μεταξύ 16 και 41 ετών, από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Αλγερία, Μαρόκο, Αίγυπτο, την Ουκρανία, το Πακιστάν και την Γκάνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Αθήνα η Πόλη μου…» της φωτογραφικής ομάδας της Κάριτας Ελλάς θα πραγματοποιηθούν στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 5.30μ.μ.

karitas

Οι 45 τελικές εικόνες της έκθεσης, οι οποίες προήλθαν από ένα σύνολο 11.478 φωτογραφιών, είναι το αποτέλεσμα ενός τετράμηνου σεμιναρίου φωτογραφίας που υλοποιήθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα, με εισηγητή τον δάσκαλο φωτογραφίας – φωτο-ειδησεογράφο Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Οι 28 συμμετέχοντες μυήθηκαν στα μυστικά της τέχνης και της τεχνικής της φωτογραφίας, προσφέροντας εικόνες της πόλης της Αθήνας μέσα από τον «φακό» της δικής τους κουλτούρας και των δικών τους εμπειριών.

Κάριτας Ελλάς

Η Κάριτας είναι μία διεθνής οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας με δράση σε 196 χώρες. Η Κάριτας Ελλάς είμαι μέλος της Caritas Internationalis και της Caritas Europa και λειτουργεί επίσημα στην Αθήνα από το 1987.

Η Κάριτας συμμετέχει από τον Ιούνιο του 2017, στο Κέντρο Συντονισμού για Πρόσφυγες και Μετανάστες του Δήμου Αθηναίων (Athens Coordination Centre for Migrant and Refugee issues), μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων που στόχο έχει το συντονισμό και συνέργεια όλων των εταίρων για την αποτελεσματικότερη και ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και μεταναστών.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα