back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας ήταν σήμερα εκτός τόπου και χρόνου»

Διαβάστε επίσης

Τις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε η ομιλία του Πρωθυπουργού στο ευρωκοινοβούλιο. Ο Αλέξης Τσίπρας, έστρεψε τα βέλη του εναντίον της ΝΔ, κατηγορώντας την για «νεποτισμό», ενώ έκανε λόγο για επιλεκτική ευαισθησία και κριτική του κόμματος σε ό,τι αφορά την καταστολή των διαδηλώσεων.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη διερωτήθηκε, για τα φαινόμενα νεποτισμού στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι θαυμαστές του Πινοσέτ είναι όσοι πνίγουν την Ελλάδα στα δακρυγόνα.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, η ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε: «Περίμενα αλήθεια να αισθανθείτε πως είστε εδώ ως πρωθυπουργός της Ελλάδος και να μην μεταφέρετε την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Έκτος και αν θεωρείτε ότι νεποτισμός είναι να εκλέγεται ο αρχηγός ενός κόμματος με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και όχι μέλη οικογενειών στελεχών του κόμματος σας να υπηρετούν στην κυβέρνηση. Εκτός και αν θεωρείτε ότι οι θαυμαστές του Πινοσέτ είναι κάποιοι που κάνουν ατυχείς και λανθασμένες προσεγγίσεις και δεν είναι εκείνοι οι οποίοι πνίγουν στα δακρυγόνα όσους διαμαρτύρονται. Αλήθεια θέλω να σας ρωτήσω από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ποια προοπτική θα προσφέρετε στους Έλληνες, αυτή του διχασμού;

Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση του Έλληνα Πρωθυπουργού και με τον ομιλητή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εστέμπαν Γκονζάλες Πονς, ο οποίος, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε: «Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνο, χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη. Σας βλέπω αλλαγμένο, μην επιστρέψετε στον λαϊκισμό».

«Καλό θα ήταν όταν μιλά κανείς για λαϊκισμό να κοιτά προς την πλευρά της ΝΔ», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του

«Ο κ. Τσίπρας ήταν σήμερα εκτός τόπου και χρόνου» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία. Αντί να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης, όπως ήταν το θέμα για το οποίο προσκλήθηκε, άρχισε να απαριθμεί τις τάχα επιτυχίες της κυβέρνησής του. Αυτό, όμως, προκάλεσε καταιγισμό ερωτημάτων από ξένους ευρωβουλευτές, που δεν έχουν βέβαια μόνο γνώση, αλλά και άποψη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έτσι, μεταξύ άλλων ρωτήθηκε:

• Γιατί η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ;

• Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνησή του με τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και πώς θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές;

• Πού πήγαν τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων που δόθηκαν για το μεταναστευτικό πρόβλημα;

• Τι έχει να πει για τα 100 δισ. ευρώ που στοίχισαν στην Ελλάδα οι πειραματισμοί που έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015;».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε πλήρως. Και ως συνηθίζει σε αυτές τις περιπτώσεις, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, επετέθη στον πρόεδρο της Ν.Δ., λες και μιλούσε στη Δ.Ε.Θ. ή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του. Κι όταν αυτό συμβαίνει σε διεθνές ακροατήριο, δεν εκτίθεται μόνον ο ίδιος, αλλά δυστυχώς και η χώρα μας» καταλήγει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

KKE: «Η ομιλία του κ.Τσίπρα ήταν ένα ακόμη μνημείο αθώωσης της ΕΕ»

«Ο κ. Τσίπρας πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο για να διαβεβαιώσει ότι, παρά τους ενδοιασμούς ορισμένων που νόμιζαν ότι ήταν «αριστερός» και «ριζοσπάστης», έφερε σε πέρας το αντιλαϊκό έργο που ανέλαβε, εμφανίζοντας μάλιστα αυτήν τη βάρβαρη πολιτική ως «νίκη του ελληνικού λαού» και ως «αλληλεγγύη της ΕΕ»! Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες και δεν θα επανέλθει στο παρελθόν, πράγμα που σημαίνει ότι ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε».

«Όμως, η ΕΕ δεν ήταν, δεν είναι και δε θα γίνει ποτέ Ευρώπη των λαών και όσοι καλλιεργούν αυτήν την άποψη, ενοχοποιώντας μάλιστα συλλήβδην κάθε φωνή εναντίωσης στην ΕΕ, προσφέρουν ισχυρά όπλα σε αντιδραστικές δυνάμεις για να εγκλωβίζουν τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια. Η ΕΕ είναι μια συμμαχία των αστικών τάξεων της Ευρώπης, που όσο περισσότερο αυξάνουν τα αδιέξοδα του συστήματος, τόσο περισσότερο σπαράσσεται από αντιθέσεις, τόσο περισσότερο γίνεται πιο επιθετική ενάντια στους λαούς εντός και εκτός Ευρώπης» τονίζει το ΚΚΕ.

«Αυτήν την αλήθεια όχι μόνο την κρύβει ο κ. Τσίπρας, αλλά αναδεικνύεται σε στυλοβάτη αυτού του σάπιου και αντιδραστικού οικοδομήματος» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Ποτάμι: «Παραμύθια έλεγε τότε, παραμύθια λέει και τώρα»

«O κ. Τσίπρας, ήταν πολέμιος των δύο πρώτων μνημονίων επειδή δεν προέβλεπαν βαθιές μεταρρυθμίσεις. Τον θυμόμαστε πράγματι στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τους ακροδεξιούς να στήνουν κρεμάλες, επειδή δεν γίνονταν… βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που όπως ξέρουν όλοι ήταν και ο μεγάλος πόνος του. Παραμύθια έλεγε τότε, παραμύθια λέει και τώρα», αναφέρει το Ποτάμι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα