back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στα σκαριά Κινητή Μονάδα Άμεσης Επέμβασης και Κοινωνική Τραπεζαρία

Διαβάστε επίσης

Σειρά πρωτοβουλιών για τις ευπαθείς ομάδες και τους άστεγους της πρωτεύουσας προωθούνται άμεσα από τον Δήμο Αθηναίων.

Κινητή Μονάδα Άμεσης Επέμβασης βγαίνει σύντομα στους δρόμους της Αθήνας, σε μια προσπάθεια του δήμου να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες φροντίδας στους άστεγους της πρωτεύουσας.

Η σχετική πρωτοβουλία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και επίσημα από τον δήμο Αθηναίων, όπως προαναγγέλλει η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Ελένη Κατσούλη.

Η δεύτερη προσπάθεια του δήμου που αφορά περίπου 5.000 οικογένειες που στηρίζονται από τις δημοτικές κοινωνικές δομές αφορά το κάλεσμα που έχει απευθύνει από σήμερα σε όλους τους Αθηναίους να προσφέρουν σχολικά είδη ( τσάντες, τετράδια, ντοσιέ κ.α.) ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η τρίτη πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, που σε αρχικό στάδιο αναμένεται να λειτουργήσει σε πιλοτική βάση, περιλαμβάνει την δημιουργία «κοινωνικής τραπεζαρίας» με στόχο την σίτιση των ευπαθών ομάδων σε ένα κτίριο με καλύτερες συνθήκες. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η σίτιση γίνεται στο κτίριο του ΚΥΑΔΑ.

Η Κινητή Μονάδα Άμεσης Επέμβασης, που θα πάρει «σάρκα και οστά» μέσα στις επόμενες μέρες, θα βρίσκεται στους δρόμους της Αθήνας σε 24ωρη βάση μόνο σε καταστάσεις έκτακτων καιρικών συνθηκών. Την Μονάδα θα στελεχώνουν κοινωνικός λειτουργός, γιατρός και νοσηλευτής και θα παρέχει ιατρική φροντίδα σε άστεγους, ενώ εφόσον κρίνεται απαραίτητο θα χορηγεί και φάρμακα.
Σε κανονικές συνθήκες θα βρίσκεται σε επαφή και άμεση συνεργασία με τα Δημοτικά Ιατρεία και κατά καιρούς θα πραγματοποιεί δωρεάν εμβολιασμούς και εξετάσεις (μαστογραφία, πνευμονολογικές κ.α) σε άστεγους και συνανθρώπους μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες των 7 διαμερισμάτων του δήμου.
Η προέδρος του ΚΥΑΔΑ τόνισε ότι ήδη όλα είναι έτοιμα και η κινητή μονάδα Άμεσης Επέμβασης αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα και θα βγει αμέσως στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Πρόσκληση του δήμου για την προσφορά σχολικών ειδών

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησε και ο δήμος Αθηναίων απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής, ώστε να γεμίσουν οι σχολικές τσάντες, περίπου 5.000 παιδιών της Αθήνας, οι οικογένειες των οποίων στηρίζονται από τις δημοτικές κοινωνικές δομές.

Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να προσφέρουν σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, ντοσιέ, μαρκαδόρους, τέμπερες, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, χάρακες, διαβήτες, μολύβια, στυλό, γόμες και ξύστρες, ώστε όλοι οι μαθητές να ξεκινούν με όσα τους χρειάζονται.

Τα δυο σημεία συγκέντρωσης είναι: Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών δήμου Αθηναίων, Δομοκού 2 (Παλιό Φρουραρχείο έναντι Στ. Λαρίσης), καθημερινές 7.30 – 15.30. Τηλεφωνικό κέντρο 15422.Κεντρικό κτίριο Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), Πειραιώς 35, Ομόνοια, καθημερινές 7.30-16.30. Τηλέφωνο, 210 5246516.

Κοινωνική Τραπεζαρία

 

Ο Δήμος Αθηναίων αναζητά στο κέντρο της Αθήνας κτίριο με τις κατάλληλες υποδομές, το οποίο θα στεγάσει την «Κοινωνική Τραπεζαρία» για την σίτιση των αστέγων και των συνανθρώπων μας, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες Στόχος είναι η σίτιση να γίνεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι στις 3 το μεσημέρι σε ομάδες των 200-250 ατόμων, που θα εναλλάσσονται ανά μια ώρα.

Η κοινωνική Τραπεζαρία θα λειτουργήσει αρχικά σε πολιτική βάση, έως ότου μεταφερθεί από το κτίριο του ΚΥΑΔΑ σε καινούργιο. « Η σίτιση θα γίνεται σε συνθήκες καλύτερες αφού οι δικαιούχοι δεν θα αναγκάζονται να περιμένουν στην ουρά μέσα στην βροχή, ούτε θα συνωστίζονται σε μια διαδικασία που κράτα μια ώρα. Όλα θα γίνονται με τάξη και σειρά», ανέφερε πηγή του δήμου Αθηναίων.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα