back to top
16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

«Φρένο» στους επενδυτές από τους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΠΕ.

Διαβάστε επίσης

Σε τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ με σκοπό να μπλοκάρουν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Ανάλογη κινητοποίηση έχει εξαγγελθεί για την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη 3-4 Σεπτεμβρίου.

Για σήμερα και αύριο είναι προγραμματισμένη επίσκεψη των εκπροσώπων της ελβετικής Glencore στις εγκαταστάσεις στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο καθώς και στις εγκαταστάσεις στα Διαβατά Θεσσαλονίκης ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, αναμένονται ανάλογες επισκέψεις και από τους εκπροσώπους της ολλανδικής Vitol.

Οι επαφές των επενδυτών με τον όμιλο είναι αναμενόμενες δεδομένου ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα συντελεστούν σημαντικά βήματα για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης με το επόμενο βασικό στάδιο να αφορά στην υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι «σκοπός της κινητοποίησής µας αυτής, είναι η παρεµπόδιση εισόδου των «υποτιθέµενων επενδυτών» στις εγκαταστάσεις. ∆εν χαρίζουµε τίποτα, οφείλουµε να µείνουµε ενωµένοι επιδεικνύοντας τη µέγιστη δυνατή σοβαρότητα και αγωνιστικότητα, λέγοντας όχι στις πολιτικές που θέλουν να ξεπουλήσουν τα ΕΛΠΕ καταδικάζοντάς µας σε ένα αύριο χωρίς ελπίδα. Καλούµε τους συναδέλφους στις πύλες των διυλιστηρίων».

Χρ. Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα