back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Οργή της Άγκυρας για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο πιλότο

Διαβάστε επίσης

Για απόφαση που «παραβιάζει της διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας» ως προς την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και «συνιστά και παραβίαση των προβλέψεων της Σύμβασης της Γενεύης» για την προστασία των προσφύγων, κάνει λόγο το τουρκικό ΥΠΕΞ, αντιδρώντας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό, Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ομέρ Τσελίκ είχε κάνει λόγο για «σκανδαλώδη απόφαση, που προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε την υπογραφή του σε άλλη μία σκανδαλώδη απόφαση, απορρίπτοντας την ένσταση της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση χορήγησης ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί, εκ των δραστών της προδοτικής απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου [2016].

Η απόφαση αυτή όχι μόνο παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας, ως προς την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά συνιστά και παραβίαση των προβλέψεων της Σύμβασης της Γενεύης του 1951 σχετικά με το καθεστώς των προσφύγων.

Απορρίπτοντας την έκδοση των προδοτών πραξικοπηματιών, η Ελλάδα προετοίμασε το έδαφος για τέτοιες δικαστικές αποφάσεις, γεγονός που προσβάλλει τη συνείδηση του τουρκικού έθνους.

Οι ελληνικές αρχές δεν θα έπρεπε στο εξής να επιτρέπουν την μετατροπής της χώρας τους σε ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το δικαστικό τους σώμα, ακόμη και όταν αυτό με άνομες αποφάσεις παραβιάζει διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα