back to top
18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη

Διαβάστε επίσης

«Δεν θα επιχειρήσουμε να αποδράσουμε από τις ευθύνες μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής, στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, με φόντο τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

«Θέλω να αναλάβω ακέραια, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου και ενώπιον του ελληνικού λαού, την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας χαρακτηριστικά «θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο για τον πρωθυπουργό της χώρας».

«Κατανοούμε όλοι», πρόσθεσε, «με οδυνηρό τρόπο και σε όλο του το βάθος, ότι κυβερνάμε μια χώρα που επί χρόνια κυριάρχησαν οι στρεβλώσεις. Δεν είμαστε εδώ για να διαιωνίζουμε την όποια εξουσία μας έδωσε ο λαός, διαιωνίζοντας τα λάθη και τις συμπεριφορές των προηγούμενων».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των λεγόμενων «αποκεφαλισμών» υπευθύνων, ή δήθεν υπευθύνων, όπως είπε, ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων, «οι αποκεφαλισμοί, την ώρα της μάχης, που είχαν γίνει κανόνας σε προηγούμενες τραγωδίες, δεν είναι πράξη πολιτικής γενναιότητας, αλλά πολιτικής δειλίας».

«Αφού η μάχη αυτή τελειώσει, αφού και η τελευταία εστία κινδύνου εκλείψει, τότε θα υπάρξει η ψύχραιμη αποτίμηση, και πιθανή απόδοση ευθυνών», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την κατάρτιση άμεσα ενός εθνικού σχεδίου, που θα αντιμετωπίζει τις οικιστικές στρεβλώσεις δεκαετιών με τη συμμετοχή επιστημονικών φορέων, πανεπιστημίων, και ειδικών καλώντας όλους να συμμετάσχουν όπως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ενδείξεις που υπάρχουν τις οποίες ερευνούν οι αρμόδιες αρχές, οδηγώντας συμπέρασμα ότι πίσω από τις φονικές πυρκαγιές είχαμε εμπρησμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα