back to top
19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Β.Ντομπρόβσκις στον “Αθήνα 9.84”: Απομένει ακόμη λίγη δουλειά για να εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα

Διαβάστε επίσης

Το ζήτημα της πρότασης μομφής και η έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα είναι δύο διαφορετικά θέματα, δηλώνει στον ΑΘΗΝΑ 984 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στην ερώτηση αν η πρόταση μομφής επηρεάζει τη διαδικασία εξόδου επεσήμανε: «Ελπίζουμε πως όχι υπό την έννοια της χθεσινής ψηφοφορίας. Απομένει ακόμη λίγη δουλειά σε κυβερνητικό επίπεδο για να εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα. Η πρόταση μομφής σχετίζεται με διαφορετικό θέμα, αυτό της εν δυνάμει «Βόρειας Μακεδονίας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει τη συμφωνία και θεωρεί σημαντικό να κλείσει το κεφάλαιο της ονομασίας. Αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι επωφελές πολιτικά και οικονομικά για ολόκληρη την περιοχή».

Ολόκληρη η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κομισιόν θα παρουσιαστεί την Κυριακή στην εκπομπή “Αθήνα- Βρυξέλλες”. Μεταξύ άλλων αναφερόμενος στη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την έξοδο στις αγορές ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας αποθεματικού.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να βγει από το πρόγραμμα με ένα σημαντικό δημοσιονομικό μαξιλάρι. Σε αυτό δίνουμε έμφαση γιατί γνωρίζουμε ότι είναι μία ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή στις αγορές με χρέος 180% του ΑΕΠ. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα πακέτο που να είναι πειστικό για τις αγορές. Επίσης γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει σωστές δημοσιονομικές και μακροοικονομικές πολιτικές και στην περίοδο μετά το πρόγραμμα» δήλωσε.

Γιάννης Παπαγεωργίου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα