back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 1300

Διαβάστε επίσης

Μακραίνει ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του κορονοΐού στη χώρα μας. Τη μάχη με τη ζωή έχασαν τις τελευταίες ώρες τρεις ανδρες με υποκείμενα νοσηματα που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και στον Ευαγγελισμό. Στους 355 έφθασαν οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας αλλά και η κυβέρνηση για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κοροναϊού και την κατάσταση που επικρατεί κυρίως στην Αττική.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στην Αττική και ιδίως στον δήμο Αθηναίων εάν το κρίνουν οι ειδικοί, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρίνισε ωστόσο ότι “αυτή τη στιγμή ακόμη δεν είμαστε εκεί και τόνισε πως “αν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα, δεν θα φτάσουμε κι εκεί”. “Δεν έχουμε αποκλείσει ποτέ από τα εργαλεία μας ένα τοπικό lockdown. Τώρα, το επιδημιολογικά φορτίο είναι μεγάλο στην Αττική και ιδίως στον Δήμο Αθηναίων τόνισε χαρακτηριστικά

“Για την Κυβέρνηση το βασικό είναι να πληρείται το εξής τρίπτυχο στα μέτρα: Να είναι απλά, να είναι εφαρμόσιμα και να μπορούν να ελεγχθούν. Αν δεν πληρούνται αυτές οι τρεις προϋποθέσεις, τότε υπονομεύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Πολιτεία”, πρόσθεσε ο κ Πέτσας.

Επίθεση στην Κυβέρνηση την οποία κατηγορεί για εγκληματική αμέλεια στο θέμα της πανδημίας, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Ζητησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, στη διεξαγωγή μαζικών τεστ με δημόσια κάλυψη, την εμπλοκή των δομών πρωτοβάθμιας υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τέλος στην ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας”.

Την ίδια ώρα οι κλίνες ΜΕΘ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, έχουν φρακάρει, ενώ ανάγκες έχουν δημιουργηθεί και σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής.

Σαφείς οδηγίες για την άμεση κατασκευή 58 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ στα νοσοκομεία Σωτηρία και Γενικό Κρατικό Νίκαιας έδωσε ο υπουργός Υγείας σε σύσκεψη με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση των κλινών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει ότι παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εδώ και μήνες πως το σύστημα θα προετοιμαστεί κατάλληλα, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως επισημαίνει, δεκάδες Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα παραμένουν χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και υποδομές.

O συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς πονοκεφάλους της κυβέρνησης στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προαναγγέλλει προσλήψεις οδηγών μέσα στο επόμενο τρίμηνο και ζητεί από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Κλειστό για το κοινό από σήμερα ως τις 7 Οκτωβρίου το Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών του Δήμου Αθηναίων, καθώς εργαζόμενός του βρέθηκε θετικός στον κορωνοιό.

«Οι αποζημιώσεις καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν βαρύνουν τον φορέα που τις διοργάνωσε» ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Όπως είπε, θα εξεταστεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία το πώς και το αν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποια λύση, ώστε να στηριχθούν αυτοί που πραγματικά επλήγησαν από την πανδημία», καθώς όπως υποστήριξε, από την πανδημία φάνηκε ότι οι καλλιτέχνες εν πολλοίς κινούνται στο χώρο της μαύρης οικονομίας.

Αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος ( σε ποσοστό 80%) από το ξεραμένο γκαζόν της πλατείας Ομονοίας γύρω από το συντριβάνι, μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις ειδικών συνεργείων του δήμου Αθηναίων. Τις λεπτομέρειες μας δίνει ο Κώστας Κορέλης…

ΚΑΙΡΟΣ

Για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και σταδιακά θα επηρεάσουν και την Ήπειρο.

Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 28 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί, αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα