back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άννυ Παπαρούσου στον Αθήνα 9.84: “Εγκαθιδρυμένο το καθεστώς ατιμωρησίας, σε όλες τις παραμέτρους της δίκης για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου”

Διαβάστε επίσης

Τη δυσαρέσκειά της για την κωλυσιεργία έκδοσης πορίσματος ΕΔΕ από την Αστυνομία αλλά και της χρονικής διαδικασίας της δίκης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου εξέφρασε η δικηγόρος της οικογένειας Άννυ Παπαρούσου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις “Ντάμες Σπαθί”.

Όπως είπε η κ. Παπαρούσου “έχουμε την ίδια τάση να υποβαθμίζεται αυτό το περιστατικό σε νομικό και σε πραγματικό επίπεδο. Ήδη δύο χρόνια και ένα μήνα μετά προσδιορίστηκε η δίκη αυτή, σε χρόνο που δεν είναι εύλογος για ένα τέτοιας τάξης περιστατικό για μια άγρια ανθρωποκτονία, όπου η δίκη θα έπρεπε να έχει προσδιοριστεί πολύ πιο σύντομα”.

Να θυμίσουμε ότι η δίκη έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με κατηγορούμενους δύο πολίτες και τέσσερις Αστυνομικούς, οι οποίοι ενεπλάκησαν στην ανθρωποκτονία.

Όσον αφορά στη δίκη η κ. Παπαρούσου τόνισε ότι “σε νομικό επίπεδο έχουμε απόδοση κατηγοριών, οι οποίες δεν αποδίδουν την πραγματική κατάσταση. Δηλαδή παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι για θανατηφόρο σωματική βλάβη και όχι για ανθρωποκτονία, έτσι όπως θα ήταν το σωστό” και πρόσθεσε ότι “μέσω της οικογένειας ασκήσαμε μήνυση και κατά των υπολοίπων αστυνομικών οι οποίοι δεν είχαν παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι και κατά του άνδρα του ΕΚΑΒ ο οποίος αν και βρισκόταν εκεί δεν παρείχε καθόλου την αναγκαία βοήθεια στον ημιθανή Ζαχαρία Κωστόπουλο, πλην όμως η μήνυση αυτή απορρίφθηκε και έχουμε κάνει προσφυγή κατά της απορριπτικής διάταξης του Εισαγγελέα και περιμένουμε τι θα αποφασιστεί επ’ αυτού”.

Αναφερόμενη στην ΕΔΕ η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου δήλωσε χαρακτηριστικά είναι η ΕΔΕ που…. περιμένουμε ακόμα: “δεν έχουμε κανένα πόρισμα, καμία δίωξη, δεν έχουμε δυνατότητα να επέμβουμε σε αυτή τη διαδικασία, η οποία έχει μείνει εκκρεμής, χωρίς κανένα πόρισμα μέχρι τώρα”.

Σχετικά με την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης η κ. Παπαρούσου επεσήμανε ότι αποτελεί νομικό δεδομένο, ότι ο χρόνος στον οποίο πρέπει να επεμβαίνει η Δικαιοσύνη με τους μηχανισμούς της πρέπει να είναι εύλογος, γιατί πρέπει αυτό το αίσθημα απόδοσης δικαίου και δικαιοσύνης να εγκαθιδρύεται κι αυτό θα γίνει όταν η απόδοση δικαιοσύνης βρίσκεται κοντά στα περιστατικά, τα οποία θέλει να ρυθμίσει ή να διώξει ανά περίπτωση.

Όσον αφορά στην μη έκδοση του πορίσματος, αυτή -όπως είπε- ενισχύει ένα ήδη εγκαθιδρυμένο καθεστώς ατιμωρησίας, το οποίο βλέπουμε να υπάρχει διάχυτο, σε όλες τις παραμέτρους αυτής της δίκης: “Με αυτή την έννοια είναι μια διαδικασία, η οποία για κανένα λόγο δεν έχει προχωρήσει, έτσι ώστε να αποδοθεί και εσωτερικά η ευθύνη που αντιστοιχεί στον καθένα αστυνομικό, που εμπλέκεται με την ανθρωποκτονία. Εδώ πλέον δεν μιλάμε για εύλογο χρονικό διάστημα, εδώ μιλάμε για ακινησία διαδικαστική πλέον, η οποία είναι αδικαιολόγητη”.

Στο επίπεδο της απόδοσης ευθυνών δεν υπάρχει καμία κίνηση, οι δράστες δεν έχουν καμία επίπτωση, το έγκλημα το οποίο έχει διαπραχθεί είναι ειδεχθές και παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία επίπτωση στους συμμετέχοντες σε αυτό”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα