back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ως τα τέλη Μαρτίου η απόφαση για ξένους θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση σχετικά με το εάν θα επιτρέπεται στους θεατές από άλλες χώρες ανά τον κόσμο, να παρευρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Τόκιο, θα ληφθεί έως το τέλος Μαρτίου, ανέφερε τη Δευτέρα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Σε ότι αφορά τους θεατές, θα υπάρξει απόφαση προς το τέλος Μαρτίου, τουλάχιστον όσον αφορά τους “διεθνείς”», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, συμπληρώνοντας πως «…πέρα από αυτό είναι πολύ δύσκολο να πούμε κάτι περισσότερο».

Οι περισσότεροι Ιάπωνες δεν θέλουν επισκέπτες από άλλες χώρες να παρακολουθήσουν τους Αγώνες που πρόκειται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, φοβούμενοι ότι μια μεγάλη εισροή αυτών θα μπορούσε να προκαλέσει εμφάνιση νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Yomiuri».

Η έρευνα έδειξε ότι το 77% των ερωτηθέντων ήταν αντίθετοι στο να επιτρέψουν στους εκτός Ιαπωνίας θεατές να παρευρεθούν στους Αγώνες, ενώ μόλις το 18% ήταν υπέρ. Η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, δήλωσε ότι επιθυμεί η απόφαση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, να έχει παρθεί πριν από την έναρξη της λαμπαδηδρομίας στις 25 Μαρτίου.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα