back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Δύο ιδιωτικές Κλινικές παραχωρούνται στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία περιστατικών Covid στην Αττική, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στόχος, να αποφορτιστεί το σύστημα υγείας που ασφυκτιά, με την πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας να φτάνει στο 90%.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, παραχωρεί το Ιατρικό Περιστερίου, το οποίο θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Επίσης ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, παραχωρεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ που θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η παραχώρηση και των δύο κλινικών περιλαμβάνει την πλήρη στελέχωσή τους με το ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί, ενώ θα δέχονται ασθενείς με κορωνοϊό από την προσεχή Πέμπτη..

«Τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις, δήλωσε ο υπουργός υγείας.

Χθες ανακοινώθηκαν 1.165 νέα κρούσματα , εκ των οποίων τα 556 στην Αττική και τα 108 στη Θεσσαλονίκη. 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στους 477 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται πλέον σε όλες τις ηλικίες σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου καθώς και στις ηλικίες 65 με 74 ετών.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα δεχθεί στη μια το μεσημέρι, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Χθες, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας. Η αρχή αναμένεται να γίνει στις 22 Μαρτίου με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ δεν αποκλείεται να προηγηθεί το άνοιγμα υπηρεσιών όπως κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής στις 16 Μαρτίου. Το επόμενο βήμα θα γίνει στο δεύτερο 15νθημερο του Απριλίου με την επαναλειτουργία της εστίασης αλλά αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.

Ελπίζουμε να ανοίξουμε μετά τις 22 Μαρτίου. Θα εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα προστασίας για να μη διακινδυνέψουμε τη δημόσια υγεία. Για μας ο πιο ασφαλής τρόπος λειτουργίας είναι το click in shop, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Μάκης Σαββίδης. Έχουμε ξεπεράσει τις αντοχές μας υπογράμμισε ο κ. Σαββίδης, επισημαίνοντας με την εφαρμογή του άνοιξε- κλείσε καταστράφηκαν αρκετές επιχειρήσεις.

Σε οκτώ προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην οδό Πανόρμου. Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 100 άτομα, πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αστυνομική βία την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ αναφέρει ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Υπάρχει βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει αστυνομικούς της ομάδας δράσης να προκαλούν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη προκάλεσαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση αλλά και εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται οι 11 συλληφθέντες μεταξύ των κατηγορουμένων και ο νεαρός που καταγράφεται στο βίντεο να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη Θεσσαλονίκη, σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η Πρυτανεία του Ιδρύματος τελεί εδώ και μέρες υπό κατάληψη.

Σήμερα ενεργοποιείται η ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, για πρώτη φορά, στο βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 18 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα