back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Δύο ιδιωτικές κλινικές που θα δέχονται ασθενείς με covid ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπoυργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Το 90% αγγίζουν σε πληρότητα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 1.165 νέα κρούσματα απ΄αυτά τα 556 στην Αττική και τα 108 στη Θεσσαλονίκη. 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 477 είναι οι δια σωληνωμένοι ασθενείς.

Συνολικά, υπολογίζεται πως τα ενεργά κρούσματα ανά την επικράτεια ξεπερνούν τα 16.000, ενώ μόνο στην Αττική ο αριθμός ανέρχεται σε 8.100.

Την ίδια ώρα το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται πλέον σε όλες τις ηλικίες σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου καθώς και στις ηλικίες 65-69 και 70-74 ετών.

Σε σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση, προετοιμάζοντας τα βήματα της επιστροφής στην νέα κανονικότητα.

Το πρώτο βήμα θα γίνει με τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν ξανά ρολά 22 του μηνός. Δεν αποκλείεται να προηγηθεί το άνοιγμα υπηρεσιών όπως κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής στις 16 Μαρτίου. Το επόμενο βήμα θα γίνει στο δεύτερο 15νθημερο του Απριλίου με την επαναλειτουργία της εστίασης αλλά αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.

Σκάνδαλο στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας – Δύο βουλευτές αποχώρησαν από το κόμμα καθώς φέρονται να έχουν εισπράξει προμήθειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να μεσολαβήσουν ώστε να αγοραστούν μάσκες προστασίας από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Σε οκτώ προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην οδό Πανόρμου, όπου σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 100 άτομα, πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αστυνομική βία την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ αναφέρει ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Υπάρχει βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει αστυνομικούς της ομάδας δράσης να προκαλούν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη προκάλεσαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση αλλά και εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται οι 11 συλληφθέντες μεταξύ των κατηγορουμένων και ο νεαρός που καταγράφεται στο βίντεο να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη Θεσσαλονίκη, σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η Πρυτανεία του Ιδρύματος τελεί εδώ και μέρες υπό κατάληψη.

1.343 κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες από τις 2.730 που ελέγχθηκαν από τα συνεργεία του υπουργείου, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας. Είναι περισσότεροι από 300 άνθρωποι από τέσσερα χωριά της περιοχής μας, που βρίσκονται, αυτή τη στιγμή, στους προσωρινούς οικισμούς ενώ 50 άτομα μένουν σε ξενοδοχεία δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ984 ο Νίκος Γάτσας, Δήμαρχος Ελασσόνας.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 06:30 το πρωί με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο 70 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Σήμερα ενεργοποιείται η ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, για πρώτη φορά, στο βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Δεκαπέντε αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν στη διάρκεια της κινητοποίησης για τη διεθνή Ημέρα της Γυναίκας στην πρωτεύουσα του Μεξικού, σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας. Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες συμμετείχαν σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα εναντίον της βίας κατά των γυναικών.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα