back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ασφυκτικά πιέζεται το σύστημα υγείας της χώρας φθάνοντας τις 1.579 εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Το 90% αγγίζουν σε πληρότητα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ και χθες ανακοινώθηκαν 1.165 νέα κρούσματα απ΄αυτά τα 556 στην Αττική και τα 108 στη Θεσσαλονίκη. 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 477 είναι οι δια σωληνωμένοι ασθενείς.

Συνολικά, υπολογίζεται πως τα ενεργά κρούσματα ανά την επικράτεια ξεπερνούν τα 16.000, ενώ μόνο στην Αττική ο αριθμός ανέρχεται σε 8.100.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, ο μέσος όρος ηλικίας των δια σωληνωμένων διαμορφώνεται στα 65 έτη για τις γυναίκες και στα 67 έτη για τους άνδρες. Υπογράμμισε ωστόσο, πως από χθες το πρωί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» υπάρχει δια σωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς κάτω των 38 ετών.

Φως στα αίτια του θανάτου του βρέφους 37 ημερών που έχασε τη ζωή του από κορονοιό θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή που ζητήθηκε να γίνει από την Ιατρική Υπηρεσία Αθηνών. Με μήνυμά του στο twitter ο πρωθυπουργός εκφράζει την θλίψη του για το νεότερο θύμα του κορονοιού στην χώρα μας, που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο Αγλαΐα Κυριακού τις τελευταίες 17 ημέρες.

Την ίδια ώρα το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται πλέον σε όλες τις ηλικίες σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου καθώς και στις ηλικίες 65-69 και 70-74 ετών.

Σκάνδαλο στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας – Δύο βουλευτές αποχώρησαν από το κόμμα καθώς φέρονται να έχουν εισπράξει προμήθειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να μεσολαβήσουν ώστε να αγοραστούν μάσκες προστασίας από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Την ίδια ώρα, στην αμερικανική εταιρία πληροφορικής ΙΒΜ ανατέθηκε η δημιουργία του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμών που θα υιοθετήσει η γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο αντίστοιχης απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυστηρό lockdown στην Εσθονία από μεθαύριο Πέμπτη για έναν μήνα.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών συνέστησαν ότι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19 μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες με άλλα πρόσωπα, που έχουν επίσης εμβολιαστεί, χωρίς να φορούν μάσκες, όμως θα πρέπει να συνεχίσουν να τις φορούν εκτός της οικίας τους.

Σε οκτώ προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην οδό Πανόρμου, όπου σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 100 άτομα, πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αστυνομική βία την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ αναφέρει ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Υπάρχει βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει αστυνομικούς της ομάδας δράσης να προκαλούν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Το θέμα προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση ενώ και εισαγγελική παρέμβαση χθες με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί όσους επιδιώκουν την αναταραχή», τονίζει η Φώφη Γεννηματά.

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται οι 11 συλληφθέντες μεταξύ των κατηγορουμένων και ο νεαρός που καταγράφεται στο βίντεο να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη Θεσσαλονίκη, σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου νωρίτερα υπήρχαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, καθώς η Πρυτανεία του Ιδρύματος τελεί εδώ και μέρες υπό κατάληψη.

Επίθεση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, στη διασταύρωση των οδών Ευξείνου Πόντου και Αττικής, στη Γλυφάδα, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ άγνωστοι, σπάζοντας τα τζάμια των γραφείων και γράφοντας συνθήματα.

1.343 κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες από τις 2.730 που ελέγχθηκαν από τα συνεργεία του υπουργείου, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας

Σήμερα ενεργοποιείται η ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, για πρώτη φορά, στο βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Στους 60 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς σε κέντρο κράτησης μεταναστών στην Υεμένη. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα