back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Μελίνα Δασκαλάκη στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84, ο σταθμός της πόλης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στις γυναίκες που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους και για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας.

Για την γυναίκα μετανάστρια μίλησε στη Σαπφώ Ματσιώρη, η Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος της εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Υποστήριξης και Κοινωνικής ‘Ένταξης Μεταναστών Προσφύγων.

«Στις ομάδες των ανθρώπων που είναι ευάλωτες, όπως είναι οι πρόσφυγες ή οι οικονομικοί μετανάστες, το να είσαι γυναίκα είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας. Για παράδειγμα πολλές γυναίκες που έρχονται στη χώρα μας έχουν χωριστεί από τα παιδιά τους. Αυτό τις κάνει ακόμα πιο ευάλωτες ψυχικά και συναισθηματικά. Πολύ συχνά βλέπουμε γυναίκες να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης που αναγκάζονται να καταφύγουν στην πορνεία για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Επίσης συχνά υπάρχει αυξημένη βία. Αυτές λοιπόν οι γυναίκες είναι πολλαπλά εκτεθειμένες»

Πως τις αντιμετωπίζει η κοινωνία:
«Η κοινωνία πολλές φορές βλέπει τους πρόσφυγες ως απειλή, όταν όμως γνωρίσεις μια γυναίκα και την αντιμετωπίσεις ως τη γυναίκα της διπλανής πόρτας, τότε οι άμυνες καταρρέουν. ‘Ενας από τους τρόπους να γίνει καλύτερη η ζωή μας αλλά και οι ζωές τους, είναι να ανοίξουμε δρόμους επικοινωνίας ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους κατοίκους της Πόλης»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα