back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

8.100 ενεργά κρούσματα και 1.579 εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ενδεικτική είναι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική, καθώς το 90% αγγίζουν σε πληρότητα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1.165 νέα κρούσματα απ΄αυτά τα 556 στην Αττική και τα 108 στη Θεσσαλονίκη. 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 477 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Φως στα αίτια του θανάτου του βρέφους 37 ημερών που έχασε τη ζωή του από κορονοιό θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή που ζητήθηκε να γίνει από την Ιατρική Υπηρεσία Αθηνών. Με μήνυμά του στο twitter ο πρωθυπουργός εκφράζει την θλίψη του για το νεότερο θύμα του κορονοιού στην χώρα μας, που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο Αγλαΐα Κυριακού τις τελευταίες 17 ημέρες.

Σε όλες τις ηλικίες θα χορηγείται πλέον το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Εως σήμερα το συγκεκριμένο εμβόλιο απευθύνονταν για τις ηλικίες 18 έως 64 ετών. Τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου καθώς και στις ηλικίες 65-69 και 70-74 ετών.

600 χιλιάδες δόσεις της AstraZeneca αναμένεται να λάβει η χώρα μας εντός του Μαρτίου. Μέσα στον Απρίλιο αναμένονται 1 εκ. δόσεις από τη Pfizer και 400.000 δόσεις από τη Johnson & Johnson.

 

Σε οκτώ προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε στην οδό Πανόρμου, όπου περίπου 100 άτομα, πετώντας αντικείμενα σε αστυνομικούς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αστυνομική βίαχθες στη Νέα Σμύρνη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Εν τω μεταξύ, το θέμα προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση και εισαγγελική παρέμβαση με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ξεπερνούν κάθε όριο» τα πρόσφατα φαινόμενα αστυνομικής βίας, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό».

«Η κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί όσους επιδιώκουν την αναταραχή», τονίζει η Φώφη Γεννηματά.

Την ίδια ώρα στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται οι 11 συλληφθέντες μεταξύ των κατηγορουμένων και ο νεαρός που καταγράφεται στο βίντεο να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Χαρακτήρισε, «γελοιότητες» τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25 ότι «κινδυνεύει» η Δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές των αστυνομικών.

Ο Αθήνα 9.84 αφιερώνει ολόκληρο το σημερινό πρόγραμμά του στις γυναίκες που καθημερινά εξακολουθούν να αγωνίζονται για την αυτονόητη θέση που πρέπει να έχουν στην κοινωνία. Ο σταθμός της πόλης μεταδίδει από τις έξι το πρωί έως τα μεσάνυχτα τραγούδια με γυναικεία υπογραφή ή ερμηνεία.

 

Προσωρινά μη κατοικήσιμα έχουν κριθεί 1.343 σπίτια από τα 2.730 που ελέγχθηκαν από τα συνεργεία του υπουργείου Υποδομών στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα και σε όλο τον κόσμο χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν. Στην Ισπανία για ίσα δικαιώματα, στην Τουρκία οι γυναίκες καταγγέλλουν τη βία σε βάρος τους. Στην Αλγερία ζητούν την τροποποίηση του οικογενειακού δικαίου, ενώ στην Ουκρανία οι γυναίκες ζητούν την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την ενδοοικογενειακή βία.

 

Η ΑΕΚ κέρδισε με σκορ 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Σουπερλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα