back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται και σε άτομα άνω των 65 ετών, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας .

Όπως τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου “ο έλεγχος των δεδομένων από την ελληνική επιτροπή ήταν ενδελεχής και το συμπέρασμα ήταν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και ανοσογόνο και προστατεύει όλους τους εμβολιαζόμενους”.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από την πλευρά του δήλωσε ότι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 30.000 άνθρωποι, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 1.120.000 εμβολιασμοί.

Γνωστοποίησε ότι μέσα στον Μάρτιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου, και θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69 ετών.

Βαρύ ιικό φορτίο καταγράφεται και σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 1.165 νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 556 καταγράφονται στην Αττική και τα 108 στη συμπρωτεύουσα.

39 νέα θύματα ,ενώ 477 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σήμερα έγιναν 19.025 τεστ με δείκτη θετικότητας 6,12%.

Πέθανε το 37 ημερών βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων. Πρόκειται για το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε έντονα συμπτώματα,

λίγες μέρες μετά τη γέννησή του.

Στη δικαιοσύνη, για 5 αδικήματα, παραπέμπονται οι 11 συλληφθέντες χθες, κατά τη διάρκεια των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη

και των επεισοδίων που ακολούθησαν. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο νεαρός που καταγράφεται στα βίντεο να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα για τα χθεσινά γεγονότα ζήτησε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης.

Τον έντονο αποτροπιασμό του εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για τις χθεσινές σκηνές βίας, με τον Γενικό Γραμματέα του, Μιχάλη Καλαντζόπουλο, να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

“Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό”, είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Χαρακτήρισε, ωστόσο, “γελοιότητες” τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25 ότι “κινδυνεύει” η Δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές των αστυνομικών.

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό με θέμα την «Πρωτοφανή αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων κατέθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας .

“Η κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί όσους επιδιώκουν την αναταραχή”, τονίζει η Φώφη Γεννηματά.

Το δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου θα εγκατασταθούν σε ορισμένα Πανεπιστήμια οι πρώτες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, οι οποίες θα στελεχωθούν από τις

υπάρχουσες δυνάμεις της ΕΛΑΣ, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έως ότου, όπως είπε, το φθινόπωρο να έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των

αστυνομικών που θα προσληφθούν.

Στόχος της κυβέρνησης να ανοίξουν μέχρι το τέλος Μαρτίου το λιανεμπόριο, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Τον Απρίλιο, είπε, ελπίζουμε να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και από τον Μάιο σταδιακά ο τουρισμός.

“Η Αττική κινδυνεύει να γίνει Μπέργκαμο με υπογραφή του κ. Μητσοτάκη”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σημασία του ελληνικού κινήματος #metoo αναφέρθηκε τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ,όσο και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ,μιλώντας- πριν από λίγο- σε ειδική συνεδρίαση δυο επιτροπών της Βουλής για τα δικαιώματα των γυναικών .στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

 

Αύριο, ενεργοποιείται η ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, για πρώτη φορά, στο βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ.

Ο Αθήνα 9.84 -με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας -αφιερώνει ολόκληρο το σημερινό πρόγραμμά του στις γυναίκες που καθημερινά εξακολουθούν να αγωνίζονται για την αυτονόητη θέση που πρέπει να έχουν στην κοινωνία. Ο σταθμός της πόλης μεταδίδει από τις έξι το πρωί έως τα μεσάνυχτα τραγούδια με γυναικεία υπογραφή ή ερμηνεία.

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, για το θέμα της μεταγωγής

του στις φυλακές Δομοκού.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας απέρριψε ομόφωνα και το δεύτερο αίτημά του για επανα-μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Τρεις νεκροί στις σημερινές διαδηλώσεις στη Μιανμάρ ,ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα του περασμένου μήνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με ασθενείς τοπικές βροχές, αύριο, στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου

13 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα