back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Οριακή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας πιέζει ασφυκτικά το Σύστημα Υγείας. Στα νοσοκομεία της Αττικής η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ ξεπερνά το 90% με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου γύρω στις 8 χθες το βράδυ μόνο μία από τις συνολικά 84 κλίνες ΜΕΘ ήταν διαθέσιμη.

Σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, η αύξηση όσων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται σε περίπου 20%, ενώ η αντίστοιχη αύξηση στους θανάτους ανέρχεται στο 50%. Ανάλογη η εικόνα και στις απλές κλίνες, καθώς τα διαθέσιμα κρεβάτια ήταν μόλις πέντε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, στη «μάχη» για την αποφόρτιση της Αττικής μπαίνουν και νοσοκομεία κοντινών περιοχών, όπως της Χαλκίδας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των συνεργασιών με ιδιωτικά θεραπευτήρια, άφησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

1.142 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες τα 569 στην Αττική . Στο 4,66% επιμένει ο δείκτης θετικότητας. 53 ακόμη άνθρωποι κατέληξαν. 466 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σήμερα κινητές μονάδες θα πραγματοποιούν δωρεάν τεστ στο Αιγάλεω – στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, στο Περιστέρι στη Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και στο Ίλιον στο Πάρκο Τρίτση.

Σημαντικά περισσότερες παραδόσεις εμβολίων και επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμών αναμένεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο, δηλώνει στον γερμανικό τύπο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εργάζεται με ταχείς ρυθμούς για την υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, που θα παρουσιάσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Ρεκόρ Κυριακής» στην Αυστρία με πάνω από 2.100 νέα κρούσματα κορονοϊού. 314 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία. Στην Ιταλία «μέσα στο καλοκαίρι θα εμβολιαστούν όλοι», λέει η κυβέρνηση.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας ενδέχεται να οδηγήσει στους γάμους 10 εκατομμυρίων παιδιών μέχρι το 2030, προειδοποιεί το Ταμείο των Ηνωμένων εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), σύμφωνα με την οποία άλλα 100 εκατομμύρια κορίτσια θεωρείται πως διατρέχουν ήδη κίνδυνο να τα παντρέψουν πριν από το τέλος της δεκαετίας.

Πολιτική αντιπαράθεση μετά τα χθεσινά επεισόδια στην Νέα Σμύρνη όταν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 30 περίπου ατόμων. Την ίδια ώρα δημοσιεύθηκαν βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να ξυλοκοπούν πολίτη στην πλατεία. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και νέος γύρος επεισοδίων με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης. Διοικητική εξέταση διέταξε η ΕΛΑΣ, μετά την ανάρτηση video στο οποίο απεικονίζεται αστυνομικός να ξυλοκοπά πολίτη.

“Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες” έγραψε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκεί όπου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε “αυθορμήτως”, ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…Και δυστυχώς, ούτε συνετού, όπως απαιτεί η συγκυρία», η απάντηση της κυβερνητικής εκπρόσωπου, Αριστοτελείας Πελώνη.

«Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας σοκάρουν», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. ‘”Για στρατιωτικού τύπου καταστολή έκανε λόγο το ΚΚΕ.

Έκκληση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ για κοινή δράση.

«Καταδικαστέα η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Επισημαίνει ότι η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους, αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους.

Υπό το φόβο των συνεχιζόμενων μετασεισμικών δονήσεων ζουν οι κάτοικοι στη Λάρισα. Πιθανότατα από αύριο θα ξεκινήσει η παράδοση και εγκατάσταση των πρώτων οικίσκων 50 τμ για τη στέγαση των οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους. Δεν αναμένεται άλλος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις προανήγγειλαν τα συνδικάτα, με αφορμή την σημερινή παγκόσμια μέρα της Γυναίκας. Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο τομέα από τις 12:00 μετά το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη μια. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, έχει εξαγγείλει 3ωρη στάση εργασίας από τις 12. Το ΠΑΜΕ, διοργανώνει συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Περισσότερα από 121 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν από σήμερα έως και την Παρασκευή σε περίπου 194.000 δικαιούχους εργαζόμενους συνταξιούχους και ανέργους από το υπουργείο Εργασίας, τον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Αναλυτικά στο site του σταθμού μας www.athina984.gr.

Στις 11 το πρωϊ, ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ανέργων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα δώσει τη δυνατότητα σε 5.000 νέους ανέργους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 16 Μαρτίου.

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ ξεπέρασε σήμερα το φράγμα των 70 δολαρίων, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2019, μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της γιγαντιαίας σαουδαραβικής εταιρείας ARAMCO με φόντο την προσδοκία της αύξησης της ζήτησης όταν υπάρξει επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 170 τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κέντρο κράτησης μεταναστών στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Υεμένη, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Ο Αθήνα 9. 84, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στις

γυναίκες που καθημερινά εξακολουθούν να αγωνίζονται για την αυτονόητη θέση

που πρέπει να έχουν στην κοινωνία. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα ο σταθμός της πόλης θα μεταδίδει μόνο τραγούδια με γυναικεία υπογραφή ή ερμηνεία.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις στην Αττική κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τοπικές βροχές αναμένονται τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 10 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα