back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στο κόκκινο η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την διαφαινόμενη επικράτηση των μεταλλάξεων που δημιουργούν συρροές κρουσμάτων. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.142 νέες λοιμώξεις, από αυτές 569 στην Αττική. 53 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό και συνολικά 6.758 από την αρχή της πανδημίας. 466 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Υπό ασφυκτική πίεση το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική.. Ρεκόρ νέων εισαγωγών καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο. Στο 90 και πλέον % η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ.

Συνεχίζεται η μετακίνηση ασθενών από το Σισμανόγλειο το οποίο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αναφοράς αποκλειστικά για περιστατικά covid. ΝΙΜΙΤΣ και Ερρίκος Ντυνάν έχουν ενταχθεί πλήρως και συνεπικουρούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη νοσηλεία non covid ασθενών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των συνεργασιών με ιδιωτικά θεραπευτήρια, άφησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Τη διασφάλιση της κάλυψης των αυξανόμενων αναγκών ακόμη και με επίταξη κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα προκρίνει το Κίνημα Αλλαγής. Σκληρή κριτική από τη Φώφη Γεννηματά. Καταλόγισε σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του τρίτου κύματος της πανδημίας, το οποίο -όπως υπογράμμισε – βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου.

‘’Υποδειγματική’’ χαρακτήρισε την αντιμετώπιση της πανδημίας από την ελληνική πολιτεία.. ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς. Έχει πετύχει ‘’ένα μικρό θαύμα’’ το οποίο έχουν αναγνωρίσει οι εταίροι μας σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια ώρα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών συνεχίζονται.

Με αφορμή το χθεσινό μπαράζ επιθέσεων που εξαπέλυσαν υποστηρικτές του πολυ-ισοβίτη απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, η ΝΔ με ανακοίνωσή της μιλά για φασιστική λογική θρασύδειλων δραστών που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές που οι Έλληνες άφησαν οριστικά και αμετάκλητα πίσω τους. Και επαναλάβει: ‘’η Δημοκρατία δεν εκδικείται.. Η οργανωμένη πολιτεία δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς’’..

Με πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής 11 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης, εμφιαλωμένα νερά και κουβέρτες, παραδόθηκαν στα σεισμόπληκτα χωριά της Ελασσόνας, οι κάτοικοι των οποίων ζουν υπό το φόβο των συνεχιζόμενων μετασεισμικών δονήσεων.

Πιθανότατα την Τρίτη θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των πρώτων οικίσκων 50 τμ για τη στέγαση των οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους. Οι εργασίες για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού καθώς και οι εργασίες αποχέτευσης, στους χώρους που θα εγκατασταθεί ο προσωρινός καταυλισμός, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Στη Ρωσία, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε υποθαλάσσιο αγωγό αερίου στη Σιβηρία. Εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη μεγάλης έκτασης μόλυνση, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα του αγωγού υπήρχαν περίπου 70 τόνοι υγροποιημένου μίγματος προπανίου και βουτανίου.

Η ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, ήταν σήμερα στο επίκεντρο της καθιερωμένης Κυριακάτικης επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. “Η Ομόνοια έγινε πλατεία ξανά, αλλά δεν σταματήσαμε εκεί.. Συνεχίσαμε με τις επιχειρήσεις αντιγκράφιτι, με φωτισμό, με τις εκκενώσεις και τον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και με καθημερινή παρουσία των υπηρεσιών μας ” τόνισε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. “

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Ολυμπιακός – Λαμία: 3 – 0 τελικό

Παναιτωλικός – Βόλος: 0 – 0 σε ξέλιξη

Στις 19:30 ΠΑΟΚ – Άρης.

Καιρός…

Στην Αττική αύριο νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες. Μεταβλητοί άνεμοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 11,7 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα