back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εκτάκτων Αναγκών ζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ώστε να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες των κατοίκων στις σεισμόπληκτες περιοχές, Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας.

Οι πρώτοι οικίσκοι του υπουργείου Εσωτερικών, 50 τμ έκαστος, αναμένεται να φθάσουν στα πληγέντα χωριά εντός της εβδομάδας, αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν οι εργασίες υποδομής στους χώρους που θα τοποθετηθούν, δηλαδή για ηλεκτροδότηση, υδροδότηση και αποχέτευση. Στην περιοχή του Δαμασίου έφθασαν από χθες τα πρώτα τροχόσπιτα και αναμένονται οι μεγαλύτεροι οικίσκοι. Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι έλεγχοι των κτιρίων στις πληγείσες περιοχές. Μέχρι αργά χθες είχαν γίνει αυτοψίες σε 1.800 κτίρια, εκ των οποίων 898 σπίτια έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα. Παράλληλα συνεχίζεται και η τροφοδοσία των περιοχών αυτών με τρόφιμα, αλλά και εμφιαλωμένο νερό, καθώς επίσης και είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες και υπνόσακοι για την προστασία των κατοίκων, καθώς αναμένεται και επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας κατέληξε από παθολογικά αίτια, ο ηλικιωμένος που είχε απεγκλωβιστεί από τα χαλάσματα του σπιτιού του στο Μεσοχώρι της Ελασσόνας, μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή. Ο ηλικιωμένος δεν έφερε τραυματισμούς από τον σεισμό, αλλά είχε χρόνια προβλήματα υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας δίνουν το παρόν στην πλατεία Συντάγματος όπου έως τις 3 μετά το μεσημέρι πραγματοποιούνται δωρεάν test ανίχνευσης κορωνοϊού. Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους έως τις 2 και μισή και στο Πεδίον του Άρεως.

Αλλεπάλληλες επιθέσεις από τα μεσάνυχτα έως τα ξημερώματα εξαπέλυσαν άγνωστοι, σε διάφορα σημεία της Αττικής. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έγραψαν συνθήματα με σπρέι έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά. Περίπου μια ώρα αργότερα, προκάλεσαν φθορές σε δύο μηχανήματα ΑΤΜ στα Καμίνια, καθώς και σε ένα στο Μοσχάτο. Επίσης, λίγο μετά τις πέντε και μισή το πρωί, εξερράγησαν δύο γκαζάκια που είχαν τοποθετηθεί έξω από τη ΔΟΥ Χολαργού. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, ήταν σήμερα στο επίκεντρο της καθιερωμένης Κυριακάτικης επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. “Η Ομόνοια έγινε πλατεία ξανά, αλλά δεν σταματήσαμε εκεί” τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. “Συνεχίσαμε με τις επιχειρήσεις αντιγκράφιτι, με φωτισμό, με τις εκκενώσεις και τον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και με καθημερινή παρουσία των υπηρεσιών μας. Έτσι και σήμερα, με την κυριακάτικη σαρωτική παρέμβαση απολύμανσης, πλυσίματος και σφουγγαρίσματος σε όλη την περιοχή” σημειώνει ο κύριος Μπακογιάννης. Και συμπληρώνει, “όπως και στην πλατεία Θεάτρου, που μετρά αντίστροφα για την ανάπλασή της”.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και τα σημερινά παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ… Στις 3: Ολυμπιακός – Λαμία. Πέντε και τέταρτο: Παναιτωλικός – Βόλος και στις 7 και μισή: ΠΑΟΚ – Άρης.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα