back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ από τις 6 το πρωί και έως τις 16 Μαρτίου τα νέα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Αυστηροποιούνται οι όροι στα μηνύματα, καθώς η μετακίνηση για αγαθά και υπηρεσίες θα γίνεται εντός δήμου ή μέχρι 2 χιλιόμετρα από την κατοικία. Στον κωδικό 6 η δραστηριότητα γίνεται είτε όταν κάποιος είναι πεζός ή όταν κινείται με ποδήλατο, ενώ στον κωδικό 4 θα ζητούνται επιπλέον διευκρινήσεις.

Εκτός από την Περιφέρεια Αττικής, στα πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα εντάσσονται Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, ‘Αρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο) και ο Δήμος Καλύμνου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου. Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Εξαίρεση η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου η απαγόρευση θα ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών. Το σαββατοκύριακο η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 19.00.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αναδιάταξης των δυνάμεων του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, το οποίο πιέζεται, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Αναλυτικά το νέο σχέδιο για τα νοσοκομεία στο portal του σταθμού μας στο www.athina984.gr.

ΧΘες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.702 νέες μολύνσεις κορωνοϊού ,εκ των οποίων 1269 στην Αττική, 314 στη Θεσσαλονίκη και 183 στην Αχαΐα.

40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 431(ένας) ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες στο πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο λοκ-ντάουν της Ευρώπης, το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τη δική της ανικανότητα και προχειρότητα η κυβέρνηση την ρίχνει πάλι στις πλάτες των πολιτών, ανέφερε το Κίνημα Αλλαγής.

 

“Να συμφωνήσουμε το συντομότερο για το κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ώστε να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις στο πλαίσιο της τουριστικής σεζόν”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διαδικτυακή συζήτηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

 

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 και μισή χθες το βράδυ στην περιοχή Μεσοχωρίου της Ελασσόνας. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα, που βρίσκεται στην περιοχή, πρόκειται για μια νέα μετασεισμική δόνηση, γεγονός που δείχνει πως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτονώνεται. Τόνισε ότι αναμένονται να υπάρξουν νέες σεισμικές δονήσεις και το επόμενο διάστημα.

Εν τω μεταξύ, τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα έχουν μισθωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους κατοίκους που δεν επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στις οικίες τους μετά τον ισχυρό σεισμό 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι.

Η Πολιτική Προστασία μεταφέρει στην περιοχή 100 σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους και κρεβάτια για την προσωρινή φιλοξενία των πληγέντων.

 

Τουλάχιστον οκτώ άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στη σουηδική πόλη Βετλάντα, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 20χρονος δράστης δέχθηκε πυροβολισμούς από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

 

Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς κέρδισε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον απέκλεισε από τη διοργάνωση.

Την πρόκριση στα ημιτελικά πήρε και ο ΠΑΟΚ που έχοντας κερδίσει 5-2 στο πρώτο ματς ήρθε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία.

Τέλος στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός έχασε με 91-66 από τη Μπασκόνια στην Ισπανία και γνώρισε την 7η συνεχόμενη ήττα του στην Ευρωλίγκα.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

12 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα