back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των 65 ετών και άνω με το εμβόλιο της AstraZeneca. Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, «με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα αναμένεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισηγηθεί την διενέργεια των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο εμβόλιο».

Έκκληση του πρωθυπουργού να φανούμε ειδικά σήμερα “διπλά προσεκτικοί” και να τσικνίσουμε μόνο με την οικογένειά μας, σε δήλωσή του με αφορμή τον συμβολικό αριθμό του ενός εκατομμυρίου εμβολιασμών που ξεπερνά σήμερα η χώρα.

«Αν δεν αναρωτηθείτε τι λάθος έχετε κάνει κι αν δεν προσπαθήσετε να αλλάξετε το μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας και διαρκώς επιμένετε στην επικοινωνιακή πολιτική τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας στη Βουλή

«Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι εκτός ελέγχου παρά το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη διάρκεια καραντίνας» υποστήριξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φωφη Γεννηματά.

«Η πανδημία θα αρχίσει να περιορίζεται από το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, για να φτάσει, στο τέλος του μήνα, να καταγράψει πτώση της τάξης του 10 με 15 %.», δήλωσε ο Καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Το πρόβλημα, πρόσθεσε, έγκειται στο ότι όλοι συμφωνούν με τα μέτρα, αλλά δεν τα εφαρμόζουν στην πράξη.

«Δεν διεξάγονται συνομιλίες για την ένταξη του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο χαρτοφυλάκιο» των εμβολίων κατά του Covid-19 που έχουν παραγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν λίγο μετά την είδηση πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ξεκίνησε την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου.

Το πράσινο φως για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έδωσε ο ΕSM, παραιτούμενος του δικαιώματος του να προχωρήσει σε αντίστοιχη αποπληρωμή των δικών του δανείων.

«Η οικονομία πρέπει να αντέξει και εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει για να αντέξει, το θέμα είναι να μην μας φύγει η ισορροπία και να τα βγάλουμε πέρα» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Για τη φοροδιαφυγή πρόσθεσε ότι χρειάζεται η δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου και κινήτρων ώστε οι να μην επιλέγεται η φοροδιαφυγή ως μέσο ανταγωνισμού και επιβίωσης.

Νέα μήνυση για το κακούργημα του βιασμού, το 2018, σε χρόνο που η καταγγελλόμενη πράξη παραμένει ποινικά «ενεργή» για τη Δικαιοσύνη, κατατέθηκε σε βάρος του ήδη προφυλακισμένου τέως καλλιτεχνικού διευθυντή, του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη από ομογενή.

Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη είπε ο συνηγηρος του ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα στις 4 και μισή με εντολή της Αστυνομίας. Στις 6 νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Απορριπτική η πρόταση της εισαγγελέως του Γμελούς Πλημμελειοδικείου της Λαμίας στο αίτημα διακοπής της έκτισης της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα . Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

“Η βία δεν έχει καμία θέση στη σύγχρονη Δημοκρατία. Το ίδιο πόνεσε κι η μάνα του Φύσσα, το ίδιο πόνεσε και η μάνα του Αξαρλιάν”, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη με άρθρο της στα ΝΕΑ . Με αφορμή τις δηλώσεις Δρίτσα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να κόψει σχέσεις με στελέχη που δίνουν ιδεολογική και πολιτική κάλυψη στην τρομοκρατία.

Επτά άμεσα μέτρα για τους σεισμόπληκτους στη Θεσσαλία ανακοίνωσε η κυβέρνηση – μεταξύ τους, στεγαστική συνδρομή στο 80% του κόστους επισκευής των σπιτιών, επιδότηση ενοικίου, 600 ευρώ από τους Δήμους σε κάθε σεισμόπληκτη οικογένεια – η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κατόπιν έκκλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα κατασκευάσει νέο Δημοτικό Σχολείο στο χωριό Δαμάσι.

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά.

Kαι ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα