back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

 

Σε ισχύ από σήμερα εως τις 16 Μαρτίου τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοιού. Αυστηροποιούνται οι όροι στα μηνύματα, καθώς η μετακίνηση με τους κωδικούς 2 και 3 θα γίνεται εντός του δήμου κατοικίας ή σε απόσταση ως 2 χιλιομέτρων από αυτήν. Ο κωδικός 6 θα χρησιμοποιείται μόνο από πεζούς και ποδηλάτες, ενώ για τον κωδικό 4, που αφορά παροχή βοήθειας σε άτομο που έχει ανάγκη, οι αστυνομικοί θα ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.

Εκτός από την Περιφέρεια Αττικής, στο βαθύ κόκκινο στον χάρτη εντάσσονται Θεσσαλονίκη Αχαΐα, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Λάρισα, Λευκάδα, Φθιώτιδα, Θεσπρωτία, ‘Αρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο) και ο Δήμος Καλύμνου.

Σε αυτές τις περιοχές, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου οι ώρες αυτές θα ισχύουν μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αναδιάταξης των δυνάμεων του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Αναλυτικά οι αλλαγές στο www.athina984.gr.

ΧθΘες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.702 νέα κρούσματα κορωνοϊού ,εκ των οποίων 1269 στην Αττική. 40 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 431 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

«Τα μέτρα έχουν δοκιμάσει τις αντοχές όλων μας, και των πολιτών και της κυβέρνησης», ανέφερε μιλώντας στο Action24 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος, προσθέτοντας ωστόσο ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος αυτής της δύσκολης διαδρομής».

Παράταση του γενικού lockdown έως τις 28 Μαρτίου, αλλά και σταδιακή άρση των περιορισμών από την ερχόμενη Δευτέρα, υπό προϋποθέσεις, αποφασίστηκε στη Γερμανία μετά από μαραθώνια τηλεδιάσκεψη εννέα ωρών.«Μπαίνουμε στην επόμενη φάση με δικαιολογημένες ελπίδες», δήλωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Στη Σλοβακία άρχισε χθες βράδυ να εφαρμόζεται η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας. Στη χώρα καταγράφεται επί του παρόντος ο υψηλότερος δείκτης θνητότητας από COVID-19 στον κόσμο.

«Όσοι έχουν μολυνθεί από την νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού έχουν καλύτερη ανοσία απέναντι στις άλλες μεταλλάξεις», ανέφεραν επιστήμονες του Δικτύου Γονιδιωματικής Παρακολούθησης της Νότιας Αφρικής.

Αρχίζουν οι εκτεταμένοι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια και σπίτια στην Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τη Λάρισα, μετά τα 6 Ρίχτερ που έπληξαν χθες την περιοχή, η οποία εξακολουθεί να σείεται.

Σε σκηνές σε χωριά και σε ξενοδοχεία σε Τρίκαλα και Λάρισα πέρασαν το βράδυ εκατοντάδες σεισμόπληκτοι. Στο Δαμάσι και το Μεσοχώρι οι περισσότερες ζημιές σε σπίτια.

“Σήμερα θα γίνουν αυτοψίες, καταγραφές και συντονισμός που δεν έχει προηγούμενο για την περιοχή” ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας. Όσον αφορά τις ζημιές, σημείωσε ότι καταγράφηκαν σε παλιά σπίτια που δεν άντεξαν τη δόνηση.

“Δεν κοιμηθήκαμε απόψε. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για την περιοχή μας” είπε επίσης στο σταθμό μας ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας. Πρώτο μέλημα τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να ελεγχθεί ποια σπίτια είναι κατοικήσιμα για να μπορέσουν να επιστρέψουν σε αυτά οι κάτοικοι.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, είχε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως μεταδίδει αραβικό μέσο, η συζήτηση των δύο ηγετών επικεντρώθηκε στις στενές διμερείς σχέσεις που δεσμεύουν τις δύο χώρες σε διάφορους τομείς και κυρίως στον τομέα της ενέργειας και της Ανατολικής Μεσογείου.

Χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καθίσουν Τουρκία και Αίγυπτος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 18 βαθμούς Κελσίου. 8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα