back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ εως τις 16 Μαρτίου τα νέα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοιού. Αυστηροποιούνται οι όροι στα μηνύματα, καθώς η μετακίνηση με τους κωδικούς 2 και 3 θα γίνεται εντός δήμου ή μέχρι 2 χιλιόμετρα από την κατοικία. Ο κωδικός 6 θα χρησιμοποιείται μόνο από πεζούς και ποδηλάτες, ενώ για τον κωδικό 4, που αφορά παροχή βοήθειας σε άτομο που έχει ανάγκη, οι αστυνομικοί θα ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.

Εκτός από την Περιφέρεια Αττικής, στο βαθύ κόκκινο στο χάρτη εντάσσονται Αχαΐα, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα, Φθιώτιδα, , Θεσπρωτία, ‘Αρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο) και ο Δήμος Καλύμνου.

Σε αυτές τις περιοχές, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου οι ώρες αυτές θα ισχύουν μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αναδιάταξης των δυνάμεων του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Αναλυτικά οι αλλαγές στο www.athina984.gr.

ΧθΘες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.702 νέα κρούσματα κορωνοϊού ,εκ των οποίων 1269 στην Αττική. 40 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 431 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

«Τα μέτρα έχουν δοκιμάσει τις αντοχές όλων μας, και των πολιτών και της κυβέρνησης», ανέφερε μιλώντας στο Action24 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος.

Αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα θα είχαμε πολύ περισσότερα κρούσματα και πολύ μεγαλύτερη πίεση στο Σύστημα Υγείας. «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος αυτής της δύσκολης διαδρομής», τόνισε.

Παράταση της ισχύος του γενικού lockdown έως την 28η Μαρτίου, αλλά και σταδιακή άρση των περιορισμών από τις 8 Μαρτίου, υπό προϋποθέσεις, αποφασίστηκε στη Γερμανία μετά από μαραθώνια τηλεδιάσκεψη εννέα ωρών.

«Μπαίνουμε στην επόμενη φάση με δικαιολογημένες ελπίδες», σημείωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ωστόσο προειδοποίησε για τον κίνδυνο τρίτου κύματος της πανδημίας.

Στη Σλοβακία άρχισε χθες βράδυ να εφαρμόζεται η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας. Στη χώρα καταγράφεται επί του παρόντος ο υψηλότερος δείκτης θνητότητας από COVID-19 στον κόσμο.

«Όσοι έχουν μολυνθεί από την νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού έχουν καλύτερη ανοσία απέναντι στις άλλες μεταλλάξεις», ανέφεραν επιστήμονες του Δικτύου Γονιδιωματικής Παρακολούθησης της Νότιας Αφρικής.

Δέκα κρούσματα της βραζιλιάνικης παραλλαγής του νέου κορονοϊού εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Στη Βραζιλία, νέο θλιβερό ρεκόρ θυμάτων με 1.910 θανάτους και 71.704 κρούσματα σε 24 ώρες.

Εξακολουθεί να σείεται η Θεσσαλία, μετά τα 6 Ρίχτερ που χτύπησαν χθες την Ελασσόνα. Έχουν καταγραφεί πάνω από 20 μετασεισμοί με τελευταίο στις 4.43 τα ξημερώματα μεγέθους 3.9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Σε σκηνές και ξενοδοχεία σε Τρίκαλα Λάρισα και χωριά της περιοχής περασαν το βράδυ οι σεισμόπληκτοι.

Στο Δαμάσι, πολλά από τα σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές και κρίθηκε αναγκαίο να φύγουν από την περιοχή 300 κάτοικοι και να μεταφερθούν στα Τρίκαλα όπου φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία. Τουλάχιστον 30 σπίτια και μια εκκλησία υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο Μεσοχώρι.

«Θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί οι οποίοι θα κρατήσουν μέρες», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι αυτό θα εκτονώσει την κατάσταση.

“Σήμερα θα γίνουν αυτοψίες, καταγραφές και συντονισμός που δεν έχει προηγούμενο για την περιοχή” ανέφερε πριν από λίγο στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας. Όσον αφορά τις ζημιές, σημείωσε ότι καταγράφηκαν σε παλιά σπίτια που δεν άντεξαν τη δόνηση.

“Δεν κοιμηθήκαμε απόψε. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για την περιοχή μας” ανέφερε επίσης στο σταθμό μας ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας. Πρώτο μέλημα τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να ελεγχθεί ποια σπίτια είναι κατοικήσιμα για να μπορέσουν να επιστρέψουν σε αυτά οι κάτοικοι.

Καλά στην υγεία τους είναι δύο γυναίκες επιβάτες ΙΧ που έπεσε από άγνωστη αιτία το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-2. Ανασύρθηκαν με τη συνδρομή οδηγού φορτηγού οχήματος και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ακύρωσε την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του σώματος εξαιτίας προειδοποίησης των υπηρεσιών επιβολής της τάξης για ένα πιθανό σχέδιο επίθεσης παραστρατιωτικής οργάνωσης κατά του Καπιτωλίου, ανέφερε η Washington Post.

Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς κέρδισε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον απέκλεισε από τη διοργάνωση. Την πρόκριση στα ημιτελικά πήρε και ο ΠΑΟΚ που έχοντας κερδίσει 5-2 στο πρώτο ματς ήρθε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 18 βαθμούς Κελσίου. 6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα