back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Β. Μπουντουλούλης: Παράταση του σχολικού έτους και ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων πάνε μαζί

Διαβάστε επίσης

Για το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους τον Ιούνιο που εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας, μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Βαγγέλης Μπουντουλούλης, στον Αθήνα 9.84 και στην Ελεωνόρα Ορφανίδου.

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη και ιδιαίτερη κατάσταση. Η πανδημία έχει κρατήσει κλειστά τα σχολεία για σχεδόν τέσσερις μήνες, κατά μέσο όρο. Προφανώς, η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης, επομένως υπάρχουν προβλήματα και στο πως καλύπτεται η ύλη αλλά και ως προς το κατά πόσο μπορούν να την εμπεδώσουν σωστά τα παιδιά».

Εξέφρασε την άποψη ότι το να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα οι αργίες του Πάσχα για να γίνουν μαθήματα προκειμένου να καλυφθεί ένα κομμάτι της ύλης, δεν θα ήταν το καλύτερο σενάριο αυτή τη στιγμή και τόνισε ότι η παράταση του σχολικού έτους θα πρέπει να συνδυαστεί με ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων.

«Αν γίνει παράταση του σχολικού έτους, αυτό σημαίνει αυτομάτως για εμάς ότι δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Αν θέλεις να παρατείνεις το διδακτικό έτος, προφανώς θα μειωθεί το περιθώριο χρόνου για τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεις. Ο χρόνος δηλαδή που θα έγραφαν τα παιδιά εξετάσεις, πρέπει να αξιοποιηθεί διαφορετικά».

Αναφορικά με την πολυσυζητημένη εδώ και χρόνια αξιολόγηση σε σχολεία και εκπαιδευτικούς η οποία φαίνεται να σχεδιάζεται να νομοθετηθεί το προσεχές διάστημα από το υπουργείο Παιδείας, ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ επανέλαβε την πάγια θέση της Ομοσπονδίας που είναι αντίθετη με κάτι τέτοιο.

«Η ατομική αξιολόγηση δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμα. Είμαστε αντίθετοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με μια αξιολόγηση η οποία παλαιότερα λειτούργησε βάσει της τιμωρίας, του ποσοστού και του αποκλεισμού. Η Υπουργός προσπαθεί να επιβάλει μέτρα χωρίς διάλογο. Έτσι όπως επιβάλλονται αυτά τα μέτρα, είναι αποτυχημένα από την αρχή. Το σχολείο πρέπει να είναι σαφώς καλύτερο και οι εκπαιδευτικοί να ενεργοποιηθούν προκειμένου να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και για να γίνει αυτό, θα πρέπει υπάρξει πνεύμα συνεργασίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα