back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διήμερο πανελλαδικής καλλιτεχνικής δράσης #artattack: Οι σύλλογοι απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή

Διαβάστε επίσης

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και ο  Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου & Κινηματογράφου απευθύνουν κάλεσμα σε καλλιτέχνες, ατομικά ή σαν ομάδες, να δηλώσουν συμμετοχή στις δράσεις που διοργανώνονται για το Διήμερο Πανελλαδικής Δράσης Artattack, στις 13 και 14 Μαρτίου 2021.
Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος:

Ενόψει του διήμερου πανελλαδικής καλλιτεχνικής δράσης #artattack, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε μουσικά σύνολα, ομάδες και καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή στις δράσεις που θα σχεδιάσουμε.

Το διήμερο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Μαρτίου και θα έχει πανελλαδικό και παν-καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Δεκάδες σωματεία και φορείς εργαζόμενων και δημιουργών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής.
Θέλουμε και μπορούμε να αποτελέσει το συγκεκριμένο διήμερο ορόσημο στον αγώνα των ανθρώπων του πολιτισμού μέσα σε συνθήκες που χτυπιέται πιο έντονα από ποτέ το δικαίωμα μας στην εργασία, στην μόρφωση, στον πολιτισμό, στην υγεία.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους μουσικούς, στους φοιτητές του Πανεπιστημίου και τους σπουδαστές των Ωδείων, στους μαθητές των Μουσικών Σχολείων να συμμετάσχουν οργανωμένα μέσα από τους συλλόγους τους αλλά και ατομικά.

Βρείτε το κάλεσμα, εδώ.

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος:

Αγαπητοί συνάδελφοι
Ένα χρόνο μετά το πρώτο lock down, οι καλλιτέχνες διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, την ασφάλιση, στους δημόσιους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς και την εφαρμογή του 1% για τη δημιουργία και τοποθέτηση έργεικαστικών τεχνών σε δημόσιους χώρους και κτίρια, στην Καλλιτεχνική Παιδεία ..
Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σας καλεί να πάρετε δημιουργικές πρωτοβουλίες και να συμμετέχετε στη μεγάλη πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση που διοργανώνουμε μαζί τα σωματεία και οι φορείς του χώρου της Τέχνης, στις 13 και 14 Μαρτίου 2021..
Συντονιζόμαστε διεκδικητικά με δεκάδες καλλιτεχνικά σωματεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα
Το ΕΕΤΕ συμμετέχει με τον δικό του αγωνιστικό “Καρνάβαλο” …

Βρείτε το κάλεσμα, εδώ.

Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου & Κινηματογράφου:

«Μας κλείσαν τη σχολή, κάνουμε το δρόμο μας σκηνή»
Σε μόλις μία εβδομάδα, συμπληρώνεται ένας ολόκληρος χρόνος από την ημέρα που οι σχολές μας έκλεισαν. Ένα χρόνο τώρα γίναμε σπουδαστές εξ αποστάσεως, παρατηρητές, ακροατές, θεατές της ζωντανής διαδικασίας των σπουδών μας. Γίναμε το κοινό της τέχνης που θα έπρεπε να κάνουμε!
Όλο αυτό το διάστημα κινητοποιούμαστε για να ανοίξουν οι σχολές μας με μέτρα προστασίας τώρα, να μην χαθεί άλλος χρόνος. Πλέον λέμε το εξής: να ανοίξουν οι σχολές μας για να υπάρχουν αύριο νέοι καλλιτέχνες!

Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα για τις σπουδές μας, καθώς το να σπουδάσουμε πλέον αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης! Τώρα όλοι οι σπουδαστές συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να ανοίξουν οι σχολές μας. Δεν μπορούμε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας σε τίποτε άλλο πέρα από την δική μας δραστηριότητα. Αυτή η δραστηριότητα την Παρασκευή παίρνει μια ακόμα μορφή: διεκδικούμε την τέχνη μας, μέσα από την ίδια την τέχνη!

Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν την Παρασκευή 5 Μαρτίου και ώρα 14.00 στο «αντιμαθημα» που θα πραγματοποιηθεί στα σκαλιά του Ηρωδείου με σκοπό να απαιτήσουμε για ακόμα μια φορά το άμεσο άνοιγμα των σχολών μας με όλα τα μέτρα προστασίας.

Περισσότερα για την ανακοίνωση, εδώ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα