back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Νέα αυστηρότερα μέτρα και ενίσχυση του ΕΣΥ που δέχεται ιδιαίτερα μεγάλη πίεση τις τελευταίες ημέρες, μετά την νέα έκρηξη κρουσμάτων ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη «μάχη» κατά της πανδημίας, γνωστοποιώντας ότι στο «Ιπποκράτειο» προστίθενται 7 ΜΕΘ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσθήκη 29 ΜΕΘ και σε τρία μεγαλα νοσοκομεία της Αττικής.

Το «Ερρίκος Ντυνάν» παραχωρείται εθελουσίως στο Δημόσιο για μη Covid περιστατικά.

Το «Σισμανόγλειο» μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid περιστατικών.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εφεξής θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιο-χειρουργικά περιστατικά.

Εκτός από την Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, ‘Αρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο), εντάσσονται στα πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο δήμος Καλυμνίων. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο τις 6.00 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τις 16 Μαρτίου.

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία 9 το βράδυ με 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Εξαίρεση, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν, παράλληλα, σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών με τη χρήση των 6 sms στο 13033.

2.702 νέες μολύνσεις κορωνοϊού ,εκ των οποίων 1269 στην Αττική ανακοίνωσε -ο ΕΟΔΥ. 314 (τέσσερις) στη Θεσσαλονίκη και 183 στην Αχαία . 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.597 θάνατοι. 431(ένας) ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι .

Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες στο πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο λοκντάουν της Ευρώπης, το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τη δική της ανικανότητα και προχειρότητα η κυβέρνηση την ρίχνει πάλι στις πλάτες των πολιτών, ανέφερε το Κίνημα Αλλαγής.

 

Και στους άνω των 65 στη Βιέννη το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς και σε εκείνους που ανήκουν σε ομάδα κινδύνου.

“Να συμφωνήσουμε το συντομότερο για το κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ώστε να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις στο πλαίσιο της τουριστικής σεζόν”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διαδικτυακή συζήτηση του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος.

 

Σε 80 ανέρχονται οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική μεταξύ άλλων απομακρύνσεις ηλικιωμένων από τις οικίες τους στη Θεσσαλία μετά τον ισχυρό σεισμό 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ το μεσημέρι κοντά στην Ελασσόνα. Εξι άτομα απεγκλωβίστηκαν από το Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας.

“Θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί οι οποίοι θα κρατήσουν μέρες” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι αυτό θα εκτονώσει την κατάσταση. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον 30 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην περιοχή Μεσοχώρι, ενώ ζημιές έχει υποστεί και μία εκκλησία στην ίδια περιοχή.

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να συνδράμει τους πληγέντες και οικονομικά, με την καταβολή αποζημίωσης από 600 έως 6000 ευρώ διαβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Την ετοιμότητά τους να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί εξέφρασαν στον ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, οι ομόλογοί του, της Τουρκίας και της Ιταλίας.

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

«Κακομαθημένο παλιόπαιδο» χαρακτήρισε τον καταδικασθέντα της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντινα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή. Υποστήριξε πως οι γιατροί έχουν την ευθύνη, και είναι υποχρεωμένοι να σώσουν τη ζωή του, τονίζοντας ότι «κανείς δεν θέλει να πεθάνει». «Έχετε την ευκαιρία να βάλετε ένα τέλος», είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

«Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου, το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία δεν εκβιάζονται», δήλωσε στον Αθήνα 984 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αναφερόμενος στην υπόθεση Κουφοντίνα.

Αίτηση για διακοπή της ποινής, λόγω κινδύνου για τη ζωή του, κατέθεσε η συνήγορος Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ. Την αίτηση συνυπογράφει και ο Θέμης Σοφός, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ.

Προσωπική έκκληση σε όλους να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος παράλληλα έστρεψε τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι περιφέρει τον Κουφοντίνα ως σημαία ευκαιρίας.

Υπό παρακολούθηση τίθεται το ακροδεξιό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία”, έξι μήνες πριν από τη διενέργεια των ομοσπονδιακών εκλογών. Η Δομίνα Διαμαντοπούλου θα μας ενημερώσει.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου

15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα