back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία από τα χίλια εκατόν εβδομήντα έξι νέα κρούσματα εκ των οποίων 553 στην Αττική και 111 στη Θεσσαλονίκη που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 406 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Την εκτίμηση ότι εντός του καλοκαιριού και ενδεχομένως εντός του Ιουνίου θα έχει επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας στη χώρα εξέφρασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

«Υπομονή δυο εβδομάδες συνέστησε ο πρωθυπουργός προκειμένου όπως είπε να τα καταφέρουμε για να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης» σε τηλεδιάσκεψη για τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Δημόσιο και το ΕΣΥ.

«Οι πολίτες προσπαθούν με τεράστιες θυσίες εδώ και έναν χρόνο. Ο μόνος που δεν προσπαθεί και συνεχίζει ανέμελος είναι αυτός και η κυβέρνησή του που έχουν τη χώρα σε lockdown τέσσερις μήνες», το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τους εμβολιασμούς στελεχών του κυβερνώντος κόμματος καταλογίζουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρουν ότι «οι εκτός σειράς εμβολιασμοί «γαλάζιων» στελεχών έχουν πάρει πλέον διαστάσεις πανδημίας, με την κυβέρνηση να έχει χάσει τον έλεγχο του πελατειακού της κράτους».

«Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα έλλειψης κρεβατιών COVID. Επιτέλους, η Κυβέρνηση πρέπει να επιτάξει κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, όπως εδώ και καιρό έχω ζητήσει», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η Κομισιόν ετοιμάζει ένα πακέτο για έγκριση στις 17 Μαρτίου, που θα αφορά στο ασφαλές άνοιγμα των μετακινήσεων, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την κινητικότητα τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας.

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Πρόσθεσε πως «είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του- παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα- ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο”, κατέληξε η κ. Πελώνη.

«Είναι πια φανερό ότι ο κος Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η τεχνητή όξυνση μήπως και ξεχαστεί το μπάχαλο στην πανδημία, η κατάρρευση της οικονομίας και οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του ίδιου για το σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη», η απάντηση τουε κπροσώπου τυπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιοπουλου.

Στο διεθνή χώρο: Η καγκελάριος Μέρκελ δεν θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Astrazeneca σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, απορρίπτοντας σχετική πρόταση που έγινε από τον Γενικό Γραμματέα της Γερμανικής Εταιρείας Ανοσολογίας. Εξήγησε ότι «η καγκελάριος έχει επανειλημμένα πει ότι θα εμβολιασθεί όταν έρθει η σειρά της. Επιπλέον η κ. Μέρκελ είναι 66 ετών και το εμβόλιο συνιστάται μόνο για άτομα κάτω των 65 ετών».

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας του Βόλου πριν λίγο για τη Σουπερλίγκα. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Και ο καιρός: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα