back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Στα όριά τους βρίσκονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα –και ειδικά αυτά της Αττικής, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι εισαγωγές ασθενών και ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται διασηλωνωμένοι σε ΜΕΘ, λόγω κορονοϊού.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.176 νέα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο και 30 θανάτους. Οι διασωληνώσεις ανέρχονται σε 406.

“Και τα τρία εμβόλια που χορηγούνται στη χώρα μας είναι αποτελεσματικά και για τη βρετανική μετάλλαξη” ανέφερε η πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία.

Και πρόσθεσε :”αναμένεται τους επόμενους μήνες να έχουμε ένα νέο εμβόλιο, της Johnson & Johnson, το οποίο έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία του ανασυνδυασμένου ιικού φορέα. Το εμβόλιο αυτό είναι αποτελεσματικό κατά 86% για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και 100% για την πρόληψη θανάτου» τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Προς παράταση οδεύει το LOCKDOWN καθώς παραμένει στα ύψη η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως, πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης» είπε ο πρωθυπουργός, σε τηλεδιάσκεψη για τη δωρεά 18 φορητών

κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Δημόσιο και το ΕΣΥ. «Η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι οι πολίτες προσπαθούν με τεράστιες θυσίες εδώ και έναν χρόνο. Ο μόνος που δεν προσπαθεί και συνεχίζει ανέμελος είναι αυτός και η κυβέρνησή του που έχουν τη χώρα σε lockdown τέσσερις μήνες” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, αφήνοντας αιχμές πως η ανεμελιά του πρωθυπουργού κοστίζει.

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας , ύστερα από αναφορά για ύποπτο αντικείμενο. Ήδη έχουν σπεύσει αστυνομικοί ,ενώ απομακρύνθηκαν από το κτήριο οι υπάλληλοι και οι υγειονομικοί συντάκτες ,που βρίσκονταν λόγω της ενημέρωσης για το επιχειρησιακό σχέδιο των εμβολιασμών “Ελευθερία” .

Ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τους εμβολιασμούς στελεχών του κυβερνώντος κόμματος καταλογίζουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρουν ότι «οι εκτός σειράς εμβολιασμοί «γαλάζιων» στελεχών έχουν πάρει πλέον διαστάσεις πανδημίας, με την κυβέρνηση να έχει χάσει τον έλεγχο του πελατειακού της κράτους».

“Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα έλλειψης κρεβατιών COVID. Επιτέλους, η Κυβέρνηση πρέπει να επιτάξει κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, όπως εδώ και καιρό έχω ζητήσει”, σχολίασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά .

Διαψεύδει η Πυροσβεστική σημερινό δημοσίευμα που κάνει λόγο για κορωνοπαρτι στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν κρούσματα κορoνοϊού.

Η Κομισιόν ετοιμάζει ένα πακέτο για έγκριση στις 17 Μαρτίου, που θα αφορά στο ασφαλές άνοιγμα των μετακινήσεων, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την κινητικότητα τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας.

“Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα . Πρόσθεσε πως “είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του- παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα- ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο”, κατέληξε η κ. Πελώνη.

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου: “Η κα Πελώνη οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες εάν θεωρεί «αυτόκλητους συνηγόρους» του Κουφοντίνα, πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους βουλευτές της ΝΔ κ. κ. Κουμουτσάκο και Τζαβάρα, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το Μέρα 25, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τον Συνήγορο του Πολίτη, τη Διεθνή Αμνηστία και τους εκατοντάδες νομικούς και ακαδημαϊκούς που ζητούν την τήρηση του νόμου».

Στο διεθνή χώρο: Σε φυλάκιση τριών ετών για διαφθορά καταδικάστηκε ο Νικολά Σαρκοζί. Περισσότερα θα μας πει η Δομίνα Διαμαντοπούλου…

Και o καιρός: Στην Αττική αύριο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα