back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, με την κατάσταση στις  ΜΕΘ να προκαλεί μεγάλη ανησυχία δεδομένου ότι η πληρότητα αγγίζει το 95%. Οι υγειονομικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή εναλλακτικό πλάνο και ήδη  40 κλίνες ΜΕΘ γενικών περιστατικών διατέθηκαν για την περίθαλψη περιστατικών covid, ενώ θα προστεθούν άλλες 120.  

Στο 4,7% ο δείκτης θετικότητας. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.269  νέα κρούσματα κορωνοιού. 391ας ασθενείς  νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 36 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο.  

 

Την πεποίθηση ότι το λιανεμπόριο θα μπορούσε μετά τις 16/3 να επαναλειτουργήσει, με  την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων και υπό την προυπόθεση ότι δεν θα πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Όπως είπε ίσως μετά από δέκα ημέρες θα μπορούσε να ακολουθήσει και το άνοιγμα σχολείων.  

Ο κος Μόσιαλος αναφέρθηκε και στα εμβόλια, αποκαλύπτοντας ότι επέλεξε να εμβολιασθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, στέλνοντας έτσι μήνυμα ενθάρρυνσης προς τους πολίτες, ώστε να το κάνουν. 

   

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Θα έχουμε φθάσει το ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίου μέχρι την Παρασκευή εκτίμησε μιλώντας στην τηλεόραση του Skai ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.   

 

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται  ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.  

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ενδεχομένως να παράγει λιγότερα αντισώματα στους παχύσαρκους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που διεξήγαγαν Ιταλοί επιστήμονεςΌπως γράφει ο Γκάρντιαν οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτό σημαίνει πως οι παχύσαρκοι ίσως χρειάζονται μια τρίτη δόση, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχουν επαρκή προστασία έναντι του κορονοϊού. 

 
 

Καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου ασκεί από σήμερα – με απόφαση του πρωθυπουργικού γραφείου – η Αριστοτελία Πελώνη μετά την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη, που επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους.  

Η εξέλιξη ωστόσο προκάλεσε νέα πολιτική αντιπαράθεση, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση τη συνέδεσε με την υπόθεση Λιγνάδη 

“Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αντιδρώντας με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Ταραντίλης επανέλαβε ότι η παραίτησή του δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους αλλά αποκλειστικά σε οικογενειακούς, και δήλωσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί την παράταξη και τον πρόεδρό της ως βουλευτής. 

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά το μπαράζ επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες για τον ισοβίτη απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα 

Τα μέτρα φύλαξης πιθανών στόχων, όπως αστυνομικά τμήματα, δικαστικά κτίρια και το νοσοκομείο της Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας, αυξάνει το στρατηγείο της ΕΛΑΣ.  

Λίγο μετά τη 1.30 τα ξημερώματα, άγνωστοι έριξαν δύο μολότοφ σε περιπολικό εν κινήσει στην οδό Ούλοφ Πάλμε, στην περιοχή του Ζωγράφου, και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.  

Στην υπόθεση αυτή “οι νόμοι τηρήθηκαν χωρίς καμία παρέκκλιση” τονίζει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, ενώ χαρακτηρίζει απολύτως ψευδείς τις αιτιάσεις της συνηγόρου του Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, περί μη χορήγησης αντιγράφων των αποφάσεων για τη μεταγωγή του στις φυλακές του Δομοκού.  

 

Ιδιαίτερη φορολογική αντιμετώπιση θα έχουν σύντομα όσοι Ελληνες  πολίτες εργάζονται τα τελευταία χρόνια σε Ευρωπαικές χώρες, εφόσον επαναπατριστούν και μεταφέρουν εδώ τη φορολογική τους κατοικία, με υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες από το υπουργείο Οικονομικών. Το σημαντικότερο κίνητρο,μεταξύ άλλων ,θα είναι η μείωση  κατά 50% στο φόρο εισοδήματος και στην εισφορά αλληλεγγύης για 7 συνεχόμενα χρόνια αμέσως μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα. 

  

Τελευταία ημέρα σήμερα για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Τυχόν πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί και καταβληθεί, θα επιστραφούν.  

 

Σε εξέλιξη η μεγάλη τουρκική άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”. Τα πλοία του τουρκικού ναυτικού αναμένεται να βγουν σήμερα στο Αιγαίο, ενώ το «Τσεσμέ» λόγω του καιρού αποσύρθηκε εκ νέου από την περιοχή ερευνών της παράτυπης τουρκικής Navtex. 

Την ίδια ώρα, νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας στη Χουριέτ ότι όλοι γνωρίζουν το μέγεθος του τουρκικού στρατού. Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα πέσει στην παγίδα της υπονόμευσης των συνομιλιών. 

 
ΚΑΙΡΟΣ  

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θερμοκρασία στην Αθήνα  έως 16 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί αυτην την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

 
 

 
 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα