back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Για μια εβδομάδα εως τις 8 Μαρτίου παρατείνονται τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αττική μετά και τις σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, καθώς τα κρούσματα όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται, ενώ η Αττική συγκεντρώνει τα μισά από τα συνολικά κρούσματα της χώρας.

Στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου παραμένουν Εύβοια, Αχαΐα και Αρκαδία, και οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Στο «κόκκινο», από σήμερα η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Σύρος, η Σάμος, η Άρτα, το Διδυμότειχο, ο Δήμος Λοκρών, η Αμφιλοχία, το Ηράκλειο και η Κορινθία.

1.790 νέα κρούσματα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 790 στην Αττική και 150 στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 29 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 6.439, ακριβώς ένα χρόνο από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα. 371 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Παρατείνεται έως τα τέλη Μαρτίου, η υποχρεωτική τηλεργασία σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, οι εργοδότες υποχρεούνται να έχουν εφοδιάσει τους εργαζομένους τους με νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για την εκτέλεση της εργασίας τους.

 

Εκτός διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης θέτει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή, καθώς οι δυο συνεργάτες του παρέκαμψαν τη λίστα εμβολιασμού. Την κομματική τους ιδιότητα για τον ίδιο λόγο ανέστειλε η ΝΔ.

 

«Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις, σε κάθε δε περίπτωση, ομοειδείς με την κακουργηματική πράξη του βιασμού κατά συρροή» αναφέρουν οι δικαστικές αρχές στο ένταλμα προσωρινής κράτησης του Δημήτρη Λιγνάδη που οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αρνήθηκαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης στον κατηγορούμενο.

 

Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια τοποθέτησαν απόψε άγνωστοι έξω από το ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην οδό Ψαρομηλίγκου στο Θησείο. Το ένα εξερράγη και το έσβησε με πυροσβεστήρα ο αστυνομικός φρουρός που βρισκόταν σε υπηρεσία. Στο σημείο κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

«Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν. Αντίθετα με ό,τι επιδιώκουν οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

 

Από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα ισχύσει η νέα βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το εύρος στο οποίο μπορούν να κινηθούν οι Σχολές για να ορίσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων είναι από 0,8 έως 1,20.

 

Όπλο μέσα σε ταξί και τον οδηγό του σε κατάσταση σοκ εντόπισαν αστυνομικοί στον Σταθμό Λαρίσης. Σύμφωνα με την αστυνομία προηγήθηκε επεισόδιο στην πλατεία Αττικής, όπου οι δράστες επιβιβάστηκαν στο ταξί απειλώντας τον οδηγό να τους μεταφέρει στον Σταθμό Λαρίσης όπου αποβιβάστηκαν αφήνοντας πίσω τους το όπλο. Ο οδηγός του ταξί ο οποίος υπέστη σοκ διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο.

 

Μέχρι στις 30 Ιουνίου παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών.

 

Η Σαουδική Αραβία «απορρίπτει κατηγορηματικά» την «αρνητική, αναληθή και απαράδεκτη» εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που σε έκθεσή τους, η οποία δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, κρίνουν ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν «ενέκρινε» τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, το 2018.

 

Την ήττα με σκορ 74-65 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο από την Άλμπα για την 26η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα του μπάσκετ.

Αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού οι προγραμματισμένοι για σήμερα αγώνες για την Α1 μπάσκετ Προμηθέας- ΑΕΚ και Λαύριο- Κολοσσός Ρόδου.

Καιρός
Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα