back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Κανέναν εφησυχασμό ΔΕΝ επιτρέπου τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.630 νέα κρούσματα κορωνοϊου, επιπλέον 29 άνθρωποι κατέληξαν ανεβάζοντας σε 6.468 τον αριθμό των θυμάτων από την αρχή της πανδημίας. 379 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα. Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία αναφοράς ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο σε 346.

Από τα σημερινά κρούσματα τα 815 εντοπίζονται στην Αττική, 201 στη Θεσσαλονίκη και 64 την Αχαΐα.

Περισσότερες από 850.000 δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί σε όλη την επικράτεια, με το ποσοστό του εμβολιασμού των πολιτών να αγγίζει πλέον το 5,3% , ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση. Στον εθνικό σχεδιασμό εντάσσονται ακόμη 50 εμβολιαστικά κέντρα, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τα 800 σε όλη τη χώρα.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αττική έχουν παραταθεί έως τις 8 Μαρτίου. Στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου παραμένουν Εύβοια, Αχαΐα Αρκαδία, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Σε ισχύ από τη Δευτέρα οι νέες φόρμες μετακίνησης εργαζομένων.

Την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσου Τσαβλή και της αντιδημάρχου Παιδείας Δήμητρας Ακριτίδου, ζήτησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωσταντίνος Ζέρβας, για την υπόθεση των εμβολιασμών εκτός λίστας. Στην αναστολή της κομματικής ιδιότητας των εμπλεκομένων, προχώρησε ήδη από χθες η ΝΔ. Την πρόθεση του να μην παραιτηθεί γνωστοποίησε ο Δρόσος Τσαβλής. Υποστήριξε ότι η απόφαση του για τους 17 εκτός σειράς εμβολιασμούς, είχε καθαρά ιατρικά κριτήρια, προκειμένου – όπως είπε- να μην μείνουν αδιάθετες δόσεις.. Προσωπικά και όχι ηθικά κίνητρα απέδωσε στην απόφαση του Δημάρχου η αντιδήμαρχος Δήμητρα Ακριτίδου, η οποία ήταν εξ αυτών που εμβολιάστηκε εκτός σειράς. Για την διαλεύκανση της υπόθεσης παρενέβη η εισαγγελία. Για ‘’νέο πλιάτσικο στα εμβόλια από γαλάζια στελέχη’’ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Νέες επιθέσεις με μπογιές και συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα χθες, αυτή τη φορά στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη καθώς και το πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη. “Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται” επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέα Κολοκυθά, η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται για 11η ημέρα στην ΜΕΘ, μετά από 22 ημέρες παραμονής στην Παθολογική Κλινική, εμφάνισε σήμερα, σοβαρή επιδείνωση. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ‘’Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, σε εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων ιατρο- φαρμακευτικων ενεργειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πολυήμερης επίμονης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών.

Με ανακοίνωσή το ΜΕΡΑ 25 ζητά να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το τρέχον έτος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, πρόστιμα που τυχόν έχουν βεβαιωθεί και καταβληθεί, θα επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου SPUTNIK V ως προς την αποτελεσματικότητα κατά των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊου, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του ερευνητικού κέντρου που ανέπτυξε το εμβόλιο.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, παίζουν:

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ: 1 – 1 στο ημίχρονο

Στις 7 και μισή: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

15.6 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα