back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική, εξαιτίας των δεκάδων εισαγωγών ασθενών covid. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό στους 1900 έφθασε ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊο, στα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας. Το 91% αγγίζει η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Πρέπει να αποτρέψουμε πάση θυσία το τρίτο κύμα στην Αττική τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Νίκος Καπραβέλος. Επεσήμανε ότι τα αυξημένα μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ενώ χαρακτήρισε τον Μάρτιο ως τον πιο κρίσιμο μήνα της υγειονομικής κρίσης.

“Ο πόλεμος με τον κορωνοιό συνεχίζεται, όμως η νίκη είναι πλέον ορατή” τονίζει σε άρθρο του στα ΝΕΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κρούσμα μηδέν. “Το στοίχημα για την Πολιτική Προστασία ήταν στοίχημα αναμέτρησης όχι μόνο με τον “αόρατο εχθρό”, αλλά με τις ίδιες μας τις δυνάμεις” γράφει στην ίδια εφημερίδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αττική έχουν παραταθεί έως τις 8 Μαρτίου. Στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου παραμένουν Εύβοια, Αχαΐα Αρκαδία, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Σε ισχύ από τη Δευτέρα οι νέες φόρμες μετακίνησης εργαζομένων.

Την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσου Τσαβλή και της αντιδημάρχου Παιδείας Δήμητρας Ακριτίδου, ζήτησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωσταντίνος Ζέρβας, για την υπόθεση των εμβολιασμών εκτός λίστας σε ιδρύματα της πόλης. Στην αναστολή της κομματικής τους ιδιότητας προχώρησε χθες η ΝΔ.

Την πρόθεση του να μην παραιτηθεί γνωστοποίησε ο Δρόσος Τσαβλής. Υποστήριξε ότι η απόφαση του για τους 17 εκτός σειράς εμβολιασμούς είχε καθαρά ιατρικά κριτήρια, προκειμένου – όπως είπε- να μην μείνουν αδιάθετες δόσεις. Προσωπικά και όχι ηθικά κίνητρα απέδωσε στην απόφαση του Δημάρχου η αντιδήμαρχος Δήμητρα Ακριτίδου, η οποία εμβολιάστηκε επίσης εκτός σειράς. Για την διαλεύκανση της υπόθεσης παρενέβη η εισαγγελία.

Ως “ευκαιρία για μια σημαντική αστική ανάπλαση για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Αθήνας” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την παραχώρηση οικοπέδου παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ στον δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, και τη μετατροπή του σε πάρκο τεχνολογίας, πολιτισμού και αναψυχής. Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη σήμερα στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και της ΟΣΕ – ΓΑΙΑΟΣΕ.

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν κατά την διάρκεια της νύκτας τα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη καθώς και το πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη. Οι δράστες πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. “Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται” επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το τρέχον έτος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, τυχόν πρόστιμα που έχουν καταβληθεί έως και σήμερα, θα επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε μετά από έκρηξη σωλήνα οξυγόνου, σε νοσοκομείο της πόλης Τσερνίβτσι στη δυτική Ουκρανία. Σε παρόμοιο περιστατικό, που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα, στην πόλη Ζαπορίζια, τρεις ασθενείς ΜΕΘ και ένας γιατρός έχασαν τη ζωή τους, σε πυρκαγιά που προκλήθηκε μετά από έκρηξη φιάλης οξυγόνου.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, παίζουν:

Στις 5 και τέταρτο: Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ και στις 7 και μισή: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ.

Αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, οι προγραμματισμένοι αγώνες της Α1 Μπάσκετ: Προμηθέας- ΑΕΚ και Λαύριο- Κολοσσός Ρόδου.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 18 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα