back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σήμερα θα δημοσιευθεί η έκθεση για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι

Διαβάστε επίσης

Η πολυαναμενόμενη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι θα δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με μια πηγή του Κογκρέσου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε τους βουλευτές και τους γερουσιαστές ότι θα ανακοινώσει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ως απάντηση για τη δολοφονία του Κασόγκι στις 2.30 ώρα Ουάσινγκτον (21.30 ώρα Ελλάδας).

Η Τζεν Ψάκι, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ωστόσο είπε ότι η οποιαδήποτε ανακοίνωση θα γίνει μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει συμφωνίες για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία και θα περιορίσει τις μελλοντικές πωλήσεις μόνο σε «αμυντικά» οπλικά συστήματα.

Η έκθεση συντάχθηκε λίγο μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, ο οποίος σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2018 μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη. Ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όμως δεν θέλησε να την δώσει στη δημοσιότητα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα