back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΠΑΜΕ: Εγκληματική αδιαφορία σε βάρος των εργαζομένων

Διαβάστε επίσης

Εγκληματική αδιαφορία σε βάρος των εργαζομένων, καταλόγισε στην κυβέρνηση, στα αρμόδια υπουργεία και τους εργοδότες, το ΠΑΜΕ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το θέμα της διασποράς του κορονοϊού στους χώρους εργασίας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές:

Οι χώροι εργασίας, δεν ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, υπολειτουργεί και με ελάχιστο προσωπικό καλείται να ελέγξει 277.000 εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν περίπου 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους. Μόνο στην Δυτική Αττική, αντιστοιχούν 12 Επιθεωρητές σε 150.000 εργαζόμενους.

Οι εργοδότες, αποκρύπτουν επιμελώς όχι μόνο κρούσματα αλλά και θανάτους εργαζομένων από κορονοϊό. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, απαγορεύουν την είσοδο σε κλιμάκια του ΕΟΔΥ και χρειάζεται ακόμη και η συνοδεία της αστυνομίας, προκειμένου να εισέλθουν σε χώρους εργασίας.

Εργοδότες, δεν τηρούν τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας του προσωπικού, ενώ παραβιάζουν ή/ και αλλοιώνουν τα μέτρα στήριξης, όπως η άδεια ειδικού σκοπού, η αναστολή συμβάσεων εργασίας, η χορήγηση άδειας με αποδοχές σε νοσούντες.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα η κυβέρνηση με άλλοθι την απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, αντιμετωπίζει με βία και συκοφαντίες τους εργαζόμενους που αντιδρούν, ακόμη και τους υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό.

Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν (σε συνδυασμό με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “οι μάσκες, δεν στερούν τη φωνή από τους εργαζόμενους”.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα