back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επαφές Δ. Μιχαηλίδου με τον Ισπανό ομόλογό της

Διαβάστε επίσης

Κύκλο επαφών με τους ευρωπαϊκούς ομολόγους της -μέσω τηλεδιάσκεψης- άνοιξε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, σχετικά με την κοινωνική διάσταση του Ταμείου Ανάκαμψης και με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και προτάσεων, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης στην κοινωνία και κυρίως σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η κ. Μιχαηλίδου συνομίλησε με τον Ισπανό Υπουργό Ένταξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Μετανάστευσης José Luis Escrivá Belmonte, ενώ προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Dr. Rolf Schmachtenberg.

Η υφυπουργός, ανέλυσε τους δύο άξονες της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει και σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω η κυβέρνηση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης:

Α. Στους τομείς της παιδικής προστασίας, της προστασίας ατόμων με αναπηρία, της αποϊδρυματοποίησης, της ένταξης και επανένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας και την κοινωνία, της κατάρτισης παιδιών όλων των ηλικιών, των ηλικιωμένων, των δικαιούχων ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, και

Β. την ψηφιοποίηση των πολιτικών, παροχών και υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα