back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Για μία ακόμη εβδομάδα εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, παράταση του lockdown μετά και τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Εφόσον η εισήγηση γίνει δεκτή, τα σχολεία και τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 21.00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 18.00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στις 6 κατά την ενημέρωση από το Νικο Χαρδαλιά. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, έχει τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρού απαγορευτικού και σε άλλες επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Παρατείνεται έως τα τέλη Μαρτίου, η υποχρεωτική τηλεργασία σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα. Ο Γιώργος Μανουσακάκης θα μας πει περισσότερα…

“Οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη πρέπει να παρατείνουν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, καθώς η πανδημία διαρκεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αρχικά”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, λίγο πριν από τη συμμετοχή του στη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των κρατών της G20.

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα. Την προσφυγή εναντίον της απόφασης ανακοίνωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας. Προαναγγέλει επίσης προσφυγές σε βάρος προσώπων από τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο, που -όπως είπε- «κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητάς του».

Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», με εντολή της Αστυνομίας, λόγω συγκέντρωσης στις 6 στα Προπύλαια.

Αντιπροσωπεία δικηγόρων, επισκέφθηκε το μεσημέρι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έθεσε υπόψη της την κρισιμότητα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και την ενημέρωσε για τις τελευταίες νομικές και ιατρικές εξελίξεις.

«Η Κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται απαρέγκλιτα τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου», είπε ο Χρήστος Ταραντίλης για τη νέα επίθεση υποστηρικτών του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο.

Η αρχή της καλής γειτονίας αυτονόητη για τη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συμμετείχε στη δεύτερη ημέρα των εργασιών της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και άμυνας, καθώς και η Νότια Γειτονία.

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, πέταξε, πάνω από Αγαθονήσι, Παναγιά και Οινούσσες. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί από τακτικισμούς έστειλε ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. «Η Ελλάδα αντιδρά όπως πρέπει και όταν πρέπει. Όχι όταν και όπως επιθυμεί η Τουρκία» ανέφερε ο κ. Δένδιας. Την αναγκαία διαμόρφωση εθνικού μετώπου που προϋποθέτει εθνική στρατηγική, η οποία ωστόσο -όπως είπε- απουσιάζει επεσήμανε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για τα έργα της Περιφέρειας Αττικής στην Αθήνα μετά την εμφάνιση του κορονοιού και την υγειονομική προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε η πόλη να κρατηθεί κατά το δυνατόν αποστειρωμένη, μίλησε στο σταθμό μας ο Aντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να αναζωογονήσουμε την Αθήνα, που εγκαταλείφθηκε την τελευταία δεκαετία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε μαρασμό, είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στις 30 Ιουνίου παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών.

Η Άρσεναλ θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Europa League, όπως έγινε γνωστό από την κλήρωση που ολοκληρώθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου στο «Καραϊσκάκη» και ο επαναληπτικός στις 18 του ίδιου μήνα στο Λονδίνο.

Και ο καιρός: Ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο στην Αττική σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιουτα που μίλησε στον σταθμό μας. Η μέγιστη θερμοκρασία στους 21ναν βαθμούς κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή καθώς η μέγιστη θα είναι 14 βαθμοί κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα