back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στις φυλακές της Τρίπολης θα μεταφερθεί εντός της ημέρας ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Την προσφυγή εναντίον της απόφασης ανακρίτριας και εισαγγελέα για προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ανακοίνωσε ο συνήγορος του καλλιτέχνη Αλέξης Κούγιας. Παράλληλα, προαναγγέλει προσφυγές σε βάρος προσώπων «δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών» που -όπως είπε- «κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του».

Το ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας συγκαλεί σήμερα ο πρόεδρός της, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, μετά την επιστολή 285 αποφοίτων των Αρσακείων, στην οποία αναφέρουν ότι γνωρίζουν για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες.

Tην πολιτική ευθύνη την ανέλαβε ο πρωθυπουργός, άσκησε και αυστηρή κριτική στην εικόνα που παρουσίασε η κυρία Μενδώνη, δεν υπάρχει πια θέμα εκκρεμές, εννοείται ότι δεν επιμένω, είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ αναφερόμενη στις προγενέστερες δηλώσεις της με τις οποίες ζητούσε την απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού, από την κυβέρνηση.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου –είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ακόμα τις εκλογές γινόταν συζήτηση ότι θα αναλάβει αυτή τη θέση. Για αυτό το λόγο, ήταν προσωπική του επιλογή και η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σε εξέλιξη η τακτική συνεδρίαση της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες ειδικοί συγκλίνουν στην παράταση κατά μία εβδομάδα του lockdown με κλειστό λιανεμπόριο και σχολεία. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την καταγραφή του πρώτου κρούσματος κορονοιού στην Ελλάδα. Η ασθενής μηδέν ήταν 38χρονη Ελληνίδα από τη Θεσσαλονίκη, που είχε επισκεφθεί τη βόρεια Ιταλία. 365 ημέρες μετά, η χώρα μας μετρά 6.410 θύματα και σχεδόν 186.500 κρούσματα.

Πτώση άνω του 30% σημείωσαν οι εκπτώσεις στα καλλυντικά στην ένδυση και την υπόδηση σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Οι εκπτώσεις παρατείνονται ως το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ μεγάλη πτώση 11% σημείωσε, λόγω και του lockdown, ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, με τον όγκο των πωλήσεων να αυξάνεται μόνο στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων γενικότερα, και στα φαρμακεία.

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στην λαϊκή αγορά Παγκρατίου, σε μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές αγορές της Αθήνας, που γίνεται κάθε Παρασκευή στην οδό Αρχιμήδους. Παραγωγοί και καταναλωτές τηρούν στο ακέραιο τις αποστάσεις ασφαλείας, ενώ σε όλους τους πάγκους υπάρχουν αντισηπτικά υγρά.

Από σήμερα έως και τις 15 Μαρτίου -κατά περίπτωση- ξεκινά η διαδικασία υποβολής δηλώσεων από εργαζόμενους και εργοδότες για την αναστολή συμβάσεων εργασίας και την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης, το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” και την έκδοση νέων βεβαιώσεων κυκλοφορίας. Έως τις 31 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής του εντύπου για την ετήσια άδεια.

Συμμορία πορτοφολάδων που δρούσε συστηματικά σε χώρους νοσοκομείων εξάρθρωσε η Αστυνομία με τη σύλληψη 7 ατόμων μετά από αστυνομική επιχείρηση στο Καματερό και στο Ίλιον. Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της σπείρας.

Ο Ολυμπιακός στις 14:00 το μεσημέρι θα μάθει τον αντίπαλο του στη φάση των «16» του Europa League, στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα