back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στις φυλακές της Τρίπολης θα μεταφερθεί εντός της ημέρας ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση, ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι οποίοι δεν πείστηκαν για την αθωότητα του κατά την χθεσινή μαραθώνια ανακριτική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Η συγκεκριμένη φυλακή (όπως και αυτή των Γρεβενών) διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας με την οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αναμένεται να υποβάλει ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας. Σε γραπτή δήλωσή του επαναλαμβάνει τη θέση περί αθωότητάς του προφυλακισμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη, επικαλούμενος όλα τα στοιχεία και τις μαρτυρικές καταθέσεις που ετέθησαν και ενώπιον της ανακρίτριας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας, ο Δημήτρης Λιγνάδης του έχει δώσει την εντολή, να στραφεί εναντίον όλων όσων κατακρεούργησαν το τεκμήριο της αθωότητάς του.

Σύγκληση του ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας σήμερα από τον πρόεδρο Γεώργιο Μπαμπινιώτη, με αφορμή την επιστολή 285 αποφοίτων των Αρσακείων, στην οποία αναφέρουν ότι γνωρίζουν για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπαμπινιώτης, η εισήγησή του στο ΔΣ θα είναι να υποβληθεί αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα «να κληθούν ένας προς έναν» οι υπογράφοντες, προκειμένου να γνωστοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος οι καταγγελίες τους.

Σε εξέλιξη η τακτική συνεδρίαση της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εισηγήσεις για παράταση του lockdown για δύο εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την καταγραφή του πρώτου κρούσματος κορωνοιού στην Ελλάδα. Η ασθενής μηδέν ήταν 38χρονη Ελληνίδα από τη Θεσσαλονίκη, που είχε επισκεφθεί τη βόρεια Ιταλία. 365 ημέρες μετά, η χώρα μας μετρά 6.410 θύματα και σχεδόν 186.500 κρούσματα.

Πίεση στις φαρμακευτικές συμφώνησαν να ασκήσουν οι 27 ηγέτες της ΕΕ κατά τη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να επιταχύνουν τη διάθεση των εμβολίων και να σεβαστούν τις δεσμεύσεις που έχουν υπογραφεί στις συμβάσεις

100% αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax και το ρωσικό Sputnik, ως προς την προστασία που μας παρέχουν από τη νοσηλεία, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Όπως αναφέρει ο κ. Μόσιαλος, τα εμβόλια αυτά προστατεύουν και από τη βρετανική παραλλαγή του ιού, ενώ για το στέλεχος της νότιας Αφρικής χρειάζονται περισσότερα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

“Από τις έως τώρα μελέτες προκύπτει ότι ο εμβολιασμένος, αφού κάνει και τις δύο δόσεις, όχι μόνο δεν προσβάλλεται από τον ιό, αλλά δεν τον μεταδίδει κιόλας”, είπε στον Αθήνα 9.84 ο ομότιμος καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος.

Η πανδημία αύξησε τη χρήση τσιγάρου και αλκοόλ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα, η καραντίνα έχει οδηγήσει πάνω από έναν στους τρεις Έλληνες να ξεκινήσουν ή να αυξήσουν τουλάχιστον μία βλαβερή συνήθεια, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η υπερβολή σε συμπληρώματα διατροφής.

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται από νωρίς το πρωί σε τράπεζες καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα πληρωμής της δόσης του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ουρές εκτείνονται πολλά μέτρα μακριά από την τράπεζα, ωστόσο ο κόσμος τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Μεγάλες οι απώλειες στον τζίρο των καταστημάτων καταγράφονται κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων που κινήθηκαν φέτος σε καθεστώς lockdown στις μεγαλύτερες εμπορικές περιοχές της χώρας σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Παραδοσιακές «εκπτωτικές κατηγορίες» όπως τα καλλυντικά, η ένδυση και η υπόδηση καταγράφουν σημαντική πτώση της τάξεως του 39,4 , 36,6 και 34,9% αντιστοίχως. Συνολικά, οι πωλήσεις της περιόδου των εκπτώσεων ήταν εξαιρετικά συρρικνωμένες. Είναι χαρακτηριστικό ότι 9 στις 10 επιχειρήσεις καταγράφει χαμηλότερο εκπτωτικό κύκλο εργασιών για το 2020 σε σχέση με το 2019.

Σε δημόσιες επενδύσεις που προκαταβολικά θα χρηματοδοτηθούν με εθνικούς πόρους , προχωρά άμεσα το υπουργείο Οικονομικών. Tο κόστος τους θα καλυφθεί από τις επιχορηγήσεις ύψους 19,5 δισ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης μέρος των οποίων θα αρχίσει να εισρέει στην χώρα μας εντός του τρέχοντος έτους. Οι επενδύσεις θα αφορούν σε έργα εθνικής σημασίας τα οποία είναι ώριμα για υλοποίηση συνολικού κόστους 2,3 δις ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει πακέτο ιδιωτικών επενδύσεων με δημόσια συγχρηματοδότηση . Μεταξύ των έργων που δρομολογούνται είναι η δημιουργία ψηφιακής κάρτας ασθενούς, η ψηφιοποίηση όλων των εγγράφων και των δικογράφων των δικαστηρίων και η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου με τις μονάδες παραγωγής ενέργειας της ενδοχώρας.

Σε επεισόδιο με πυροβολισμούς κατέληξε καβγάς μεταξύ μελών δύο οικογενειών Ρομά στις 3.20 τη νύχτα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Ζεφύρι.

«Δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης από τη στιγμή που έκλεισε για ασφάλεια η Νέα Οδός», δήλωσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, με αφορμή το κλείσιμο της Εθνικής Οδού κατά την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο Ολυμπιακός στις 14:00 το μεσημέρι θα μάθει τον αντίπαλο του στη φάση των «16» του Europa League, στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα