back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στη φυλακή οδηγείται o Δημήτρης Λιγνάδης μετά από μαραθώνια ανακριτική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα. Τις επόμενες ώρες η απόφαση για το σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο θα μεταφερθεί.

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, προανήγγειλε ότι θα προσφύγει άμεσα κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, δηλώνοντας πως «αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα είχε αφεθεί ελεύθερος με συνοπτικές διαδικασίες».

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την καταγραφή του πρώτου κρούσματος κορωνοιού στην Ελλάδα. Η ασθενής μηδέν ήταν 38χρονη Ελληνίδα από τη Θεσσαλονίκη, που είχε επισκεφθεί τη βόρεια Ιταλία. 365 ημέρες μετά, η χώρα μας μετρά 6.410 θύματα και σχεδόν 186.500 κρούσματα.

Εξαντλείται η υπομονή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις φαρμακευτικές εταιρείες. Στη σύνοδο κορυφής συμφώνησαν να ασκήσουν πίεση στους παρασκευαστές για να επιταχύνουν τη διάθεση των εμβολίων και να σεβαστούν τις δεσμεύσεις που έχουν υπογραφεί στις συμβάσεις

100% αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax και το ρωσικό Sputnik, ως προς την προστασία που μας παρέχουν από τη νοσηλεία, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Όπως αναφέρει ο κ. Μόσιαλος, τα εμβόλια αυτά προστατεύουν και από τη βρετανική παραλλαγή του ιού, ενώ για το στέλεχος της νότιας Αφρικής χρειάζονται περισσότερα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Αποτελεσματικό έναντι των παραλλαγών του κορονοϊού που εμφανίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική είναι σύμφωνα με δοκιμές το εμβόλιο της CureVac. Αναμένεται να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τον Ιούνιο.

“Από τις έως τώρα μελέτες προκύπτει ότι ο εμβολιασμένος, αφού κάνει και τις δύο δόσεις, όχι μόνο δεν προσβάλλεται από τον ιό, αλλά δεν τον μεταδίδει κιόλας”, είπε στον Αθήνα 9.84 ο ομότιμος καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται «αρκετές εβδομάδες μπροστά» όσον αφορά το πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού κατά της πανδημίας τόνισε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Στη χώρα εχουν χορηγηθεί 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε 37 ημέρες.

Λήξη συναγερμού στην Ιαπωνία για τα περιοριστικά μέτρα κατά της covid, εκτός από το Τόκιο και τριών γειτονικών περιοχών στα τέλη του μήνα. Η κυβέρνηση είχε θέσει 11 από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Ιανουάριο.

Η πανδημία αύξησε τη χρήση τσιγάρου και αλκοόλ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα, η καραντίνα έχει οδηγήσει πάνω από έναν στους τρεις Έλληνες να ξεκινήσουν ή να αυξήσουν τουλάχιστον μία βλαβερή συνήθεια, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η υπερβολή σε συμπληρώματα διατροφής.

Σε επεισόδιο με πυροβολισμούς κατέληξε καβγάς μεταξύ μελών δύο οικογενειών Ρομά στις 3.20 τη νύχτα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Ζεφύρι.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ένας άνδρας πυροβόλησε κατά των αστυνομικών χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Μετά από επιχείρηση συνελήφθησαν τρία άτομα.

Το πρωί παρουσία εισαγγελέα πραγματοποιήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες και σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν μια καραμπίνα και ένα πιστόλι.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Δεν θα δοθεί παράταση ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα