back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στη φυλακή οδηγείται o Δημήτρης Λιγνάδης μετά από μαραθώνια ανακριτική διαδικασία.  

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι μετά τα μεσάνυχτα ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του. 

Με την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην ανακρίτρια η πρώην υπουργός Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης, ως μάρτυρες που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες. 

Ωστόσο, δύο εξ αυτών που είχαν επίσης αναφερθεί ως μάρτυρες υπεράσπισής του, δηλώνουν ότι κανείς δεν ζήτησε ούτε έλαβε τη σύμφωνη γνώμη τους και πως δεν γνωρίζουν τίποτα για την ουσία της υπόθεσης. Αναφέρουν ακόμη ότι άμεσα θα επικοινωνήσουν με την ανακρίτρια, ούτως ώστε, εάν κριθεί απαραίτητο από τις δικαστικές αρχές, να καταθέσουν, ενώ τονίζουν τη συμπαράστασή τους σε κάθε θύμα λεκτικής, σωματικής και ψυχολογικής βίας 

 

«Αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα είχε αφεθεί ελεύθερος με συνοπτικές διαδικασίες», δήλωσε μετά την απόφαση ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, προαναγγέλλοντας προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.  

Χωρίς συμφωνία στο θέμα των μετακινήσεων με τη χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μία κοινή προσέγγιση» τονίζεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιενείπε ότι στόχος είναι σε 3 μήνες να έχει ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία για να εκδοθεί ένα τέτοιο κοινό έγγραφο.  

  

Υπέρ της δημιουργίας πιστοποιητικού συμβατού σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να είναι εφικτά τα ταξίδια εντός αυτής, τάχθηκε η ‘Αγγελα Μέρκελ 

  

Όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις για θέσπιση πιστοποιητικού εμβολιασμού, τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, επισήμανε στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.         

  

1784 νέα κρούσματα κορωνοιού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 367 ασθενείς, ενώ 39 κατέληξαν. 

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης της Ουγκάντας εντοπίστηκε στη χώρα μας. Αποτελεί παρόμοια μετάλλαξη με την αντίστοιχη του Ηνωμένου Βασιλείου. Στα 990 έχουν φτάσει τα κρούσματα της βρετανικής παραλλαγής του ιού στη χώρα μας, ενώ της νοτιοαφρικανικής ανέρχονται σε 27.  

  

Αποτελεσματικό έναντι των παραλλαγών του νέου κορονοϊού, που εμφανίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική είναι σύμφωνα με δοκιμές το εμβόλιο της CureVac.  Η εταιρεία αναμένει ότι το εμβόλιό της θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τον Ιούνιο.  

  

Προσπάθειες για να παραδώσει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εως τα τέλη Μαρτίου,  καταβάλλει η Astrazeneca ποσότητα ωστόσο μικρότερη από τη μισή για την οποία είχε δεσμευτεί με τη σύμβασή της. Με βάση αυτήν θα πρέπει να παραδώσει εως τον Ιούνιο 180 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.   

  

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Δεν θα δοθεί παράταση ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

 

Φορτηγό πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε και 11 άτομα πλήρωμα προσάραξε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Ψερίμου, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθεί εισροή υδάτων η θαλάσσια ρύπανση. Το πλοίο, που μεταφέρει τσιμέντο, είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό τη Ρωσία.  

Στο σημείο βρίσκεται ήδη ένα πλωτό του λιμενικού ενώ σπεύδει και ένα ρυμουλκό.  

Tουλάχιστον 17 μαχητές που ανήκαν σε οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν σκοτώθηκαν σε αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στην ανατολική Συρία τη νύχτα, στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

  

Μεγάλη πρόκριση στους 16 του Europa League για τον ΟλυμπιακόΕχασε με 2-1 από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, αλλά πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση καθώς είχε επικρατήσει με 4-2 στο πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο Καραϊσκάκη. 

   

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα