back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά τη μαραθώνια απολογία του, που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες.  

 

Με την ολοκλήρωσή της κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης η πρώην υπουργός Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης.  

Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους αναφέρθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης οι Ιωάννης Παναγόπουλος και  Αγησίλαος Μικελάτος, όπως δηλώνουν μέσω των δικηγόρων τους. Τονίζουν πως άμεσα θα επικοινωνήσουν με την ανακρίτρια εάν χρειαστεί να καταθέσουν, σημειώνουν ωστόσο πως δεν γνωρίζουν τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης. Επισημαίνουν, δε, ότι είναι αταλάντευτοι στην καταδίκη κάθε είδους σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας”. 

 

«Αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα είχε αφεθεί ελεύθερος με συνοπτικές διαδικασίες», δήλωσε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας. 

   

Χωρίς συμφωνία στο θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμών ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μία κοινή προσέγγιση σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού» τονίζεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.  

  

«Οι επόμενες εβδομάδες θα παραμείνουν δύσκολες στον τομέα του εμβολιασμού», παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «έχουμε τα μέσα να διασφαλίσουμε πως η ΕΕ διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην έξοδο από την κρίση τους προσεχείς μήνες». 

«Έγινε ένα βήμα μπροστά σχετικά με τη σύγκλιση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.   

Υπέρ της δημιουργίας πιστοποιητικού συμβατού σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να είναι εφικτά τα ταξίδια εντός Ένωσης, τάχθηκε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ 

  

Όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις για θέσπιση Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, επισήμανε στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός.              

  

1784 νέα κρούσματα κορωνοιού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 367 ασθενείς, ενώ 39 κατέληξαν. 

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης της Ουγκάντας εντοπίστηκε στη χώρα μας. Αποτελεί παρόμοια μετάλλαξη με την αντίστοιχη του Ηνωμένου Βασιλείου. Στα 990 έχουν φτάσει τα κρούσματα της βρετανικής παραλλαγής του ιού στη χώρα μας, ενώ της νοτιοαφρικανικής ανέρχονται σε 27.  

  

Αποτελεσματικό έναντι των παραλλαγών του νέου κορονοϊού, που εμφανίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική είναι σύμφωνα με δοκιμές το εμβόλιο της CureVac.  Η εταιρεία αναμένει ότι το εμβόλιό της θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τον Ιούνιο.  

  

Προσπάθειες για να παραδώσει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εως τα τέλη Μαρτίου,  καταβάλλει η Astrazeneca ποσότητα ωστόσο μικρότερη από τη μισή για την οποία είχε δεσμευτεί με τη σύμβασή της. Με βάση αυτήν θα πρέπει να παραδώσει εως τον Ιούνιο 180 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.   

  

Δύο κουβανικά υποψήφια εμβόλια για τον νέο κορονοϊό, που «έδειξαν ότι είναι ασφαλή» και τα οποία προκάλεσαν «ισχυρή ανοσολογική απόκριση», θα υποβληθούν σε κλινικές δοκιμές 3ης φάσης από τον Μάρτιο, ανακοίνωσαν επιστήμονες αρμόδιοι για το εγχείρημα. 

 

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Δεν θα δοθεί παράταση ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

 

 Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης, Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε, εντός της καθορισμένης προθεσμίας, τη σύνθεση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στο Κοινοβούλιο, που θα πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ως τις 19 Μαρτίου. 

  

Η έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, που αναμένεται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα από την Ουάσινγκτον, θα είναι «ένα σημαντικό βήμα» για «να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.   

Ο Ολυμπιακός έχασε με 2-1 από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, αλλά πήρε μεγάλη πρόκριση στους «16» του Europa League, καθώς είχε επικρατήσει με 4-2 στο πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο Καραϊσκάκη. 

   

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα