back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Όχι στο ξεπούλημα των μουσείων

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα προς όλους να δώσουν το παρόν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο Βυζαντινό Μουσείο, απευθύνει ο δημοτικός συνδυασμός Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι έξω από το μουσείο, Βασιλίσσης Σοφίας 22, στις 12 το μεσημέρι. Επίκεντρο της διαμαρτυρίας τους είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει τα Δημόσια Μουσεία, που σήμερα λειτουργούν ως Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και να αποκοπούν από τον κορμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

«Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

Ολες/οι στην συγκέντρωση 12μεσ έξω από το μουσείο, Bασιλίσσης Σοφίας 22

Η παραπαίουσα και πολλάκις εξαπατημένη υπουργός πολιτισμού ,ενώ διανύει τις τελευταίες ημέρες του υπουργικού της βίου, θέλει να μείνει στην ιστορία σαν αυτή που ξεπούλησε τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας στα αρπακτικά της αγοράς στο χώρο της τέχνης!

Ταυτόχρονα θέλει να τσακίσει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων, που δίνουν τεράστια μάχη για να κρατούν τα μουσεία και τις λειτουργίες τους μέσα σε μία περίοδο πανδημίας και μετά από τις περικοπές αλλεπάλληλων μνημονίων που συνεχίζονται.

Αυτή είναι η αντιμετώπιση της κυβέρνησης των αρίστων για τον πολιτισμό -προγονοπληξία και εθνικισμός μαζί με business!!!

Για τους εργαζόμενους η μοίρα είναι, αναλώσιμοι, αντικείμενα σεξιστικών συμπεριφορών από τους άριστους -διευθυντές,με εργασιακή ανασφάλεια και χωρίς καμία επιβράβευση του έργου που παράγουν.

Στους δρόμους της Αθήνας φυσάει ένας άλλος αέρας από αυτόν της σαπίλας του καθωσπρέπει κόσμου!».

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα