back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης σε John Kerry: Η Ελλάδα χαιρετίζει την επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού

Διαβάστε επίσης

Σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με θέμα την κλιματική διπλωματία συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην οποία ήταν προσκεκλημένος μεταξύ άλλων o John Kerry, ειδικός απεσταλμένος του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, για το κλίμα.

Ειδικότερα, o Αναπληρωτής Υπουργός, χαιρέτισε την απόφαση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης να επιστρέψουν οι ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού και να δώσουν τη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Όπως επισήμανε, η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί μόνο μια σημαντική ευρωπαϊκή πολιτική, αλλά και μια κορυφαία εθνική πολιτική για τη χώρα μας, η οποία έχει ήδη θέσει έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο, δηλαδή την πλήρη απολιγνιτοποίησή της ως το 2028. «Σήμερα εξαρτώμαστε από τον λιγνίτη και ελπίζουμε ότι σε βάθος επτά ετών θα έχουμε ξεμπερδέψει μαζί του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση της κλιματικής αλλαγής με μία ακόμη σημαντική ευρωπαϊκή πολιτική, αυτή της Νέας Γενιάς. Όπως τόνισε, οι νέοι της Ευρώπης δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για το κλίμα και, αν πράγματι θέλουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη με επιτυχία, πρέπει να αφουγκραστούμε το αίτημα της νέας γενιάς.

H τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Δανού Υπουργού Εξωτερικών Jeppe Kofod ενόψει της προσεχούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή το φθινόπωρο και την παγκόσμια δίκαιη μετάβαση από τον άνθρακα σε καθαρής μορφής ενέργεια. Σε αυτή συμμετείχαν ακόμη, πέρα από τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, ο A’ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα