back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής «ζεσταίνουν» τις μηχανές της ηλεκτροκίνησης

Διαβάστε επίσης

Στην ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και στην προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του κόστους προχωρούν ο δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ευγένιος Κολλάτος μιλώντας στον Αθήνα 984 μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου ο δήμος θα έχει τοποθετήσει στην πρωτεύουσα 25 διπλούς φορτιστές (με δυνατότητα φόρτισης 50 ηλεκτρικών οχημάτων), που αποτελούν δωρεές ιδιωτών στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τον κ. Κολλάτο, ο δήμος μέσω διαγωνισμού και σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, θα προχωρήσει στην τοποθέτηση επιπλέον 80 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι τα τέλη του χρόνου ή το αργότερο στις του αρχές του 2022.

Επίσης σύμφωνα με ίδιο εντός του Μαρτίου θα είναι έτοιμη μελέτη βάση της οποίας θα γίνει ανανέωση του δημοτικού στόλου. «Θα προχωρήσουμε στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων με στόχο την αντικατάσταση όλων των αυτοκινήτων του δήμου με ηλεκτροκίνητα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων.

Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την ηλεκτροκίνηση.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας στον Αθήνα 984 τόνισε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια 40 νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την αντικατάσταση 40 παλαιών οχημάτων, ενώ θα ακολουθήσει και η εκπαίδευση των οδηγών τους.

Όπως σημείωσε ο ίδιος από την προμήθεια των συγκεκριμένων οχημάτων θα μειωθεί κατά 200.000 τόνους το διοξείδιο που μολύνει το περιβάλλον. Επίσης θα υπάρξει και ετήσια εξοικονόμηση από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ύψους 200.000 ευρώ από τη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας και το κόστος συντήρησης των οχημάτων. Θα υπάρξει πλήρης απόσβεση της επένδυσης σε 5,5 χρόνια τόνισε ο κ. Πατούλης.

Ο ίδιος επίσης ανέφερε ότι εντός του έτους θα δημιουργηθούν 50 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κτίρια της Περιφέρειας,
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήδη στο Πάρκο Τρίτσης έχουν εγκατασταθεί οι πρώτοι ταχυφορτιστές, ενώ κυκλοφορεί και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του πάρκου.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι βάσει νομοσχεδίου για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης τους Περιβάλλοντος και Υποδομών, ότι οι δήμοι θα πρέπει έως το Μάρτιο του 2021 να έχουν ολοκληρώσει τη χωροθέτηση σημείων φόρτισης.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα