back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων θα εξεταστεί στη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Επίσης ανοίγει σήμερα το απόγευμα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικιών 80 έως 84 ετών, ενώ την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες η έξαρση του κορονοιού στις ηλικίες 45 έως 54 ετών και 65 έως 74 ετών, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ξεπερνούν τα πέντε χιλιάδες 880, εκ των οποίων τα 2.304 εντοπίζονται στην Αττική.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 509 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. 293 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοιού.

 

Να λάβουν αυστηρότερα μέτρα “εντός των προσεχών εβδομάδων” με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, καλεί τα μέλη της η ευρωπαϊκή υπηρεσία αρμόδια για τις επιδημίες.

 

Την ανάγκη επίσπευσης της αδειοδότησης υποψήφιων εμβολίων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο αξιολόγησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων με πρώτο παράδειγμα το εμβόλιο που έχει αναπτύξει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τους ηγέτες της Αυστρίας και της Δανίας, στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να τηρηθούν πλήρως τα χρονοδιαγράμματα παραδόσεων εμβολίων που έχουν συμφωνηθεί με τις φαρμακευτικές εταιρείες για το πρώτο τρίμηνο του 2021, τονίζοντας ότι στον αγώνα κατά της Covid-19 δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί χρόνος, ενώ έθεσε στους υπόλοιπους ηγέτες και την πρότασή του για θεσμοθέτηση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, αποσαφηνίζοντας ότι σε πρώτη φάση το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί συμφωνία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τυποποίηση της μορφής του.

Δυσφορία στην Ευρώπη μετά την ανακοίνωση της Pfizer ότι θα διανείμει το 50% του προγραμματισμένου όγκου των εμβολίων κατά του κορονοιού. Ρουμανία, ΠΟλωνία και Τσεχία οι χώρες θα παραλάβουν λιγότερα εμβόλια, ενώ χθες η Ιταλία γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά κατά της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας.

 

Οι συνομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας με τον Τούρκο ομόλογο του Τσαβούσογλου στην Άγκυρα βρέθηκαν στον επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Νίκου Δένδια με τον Γερμανό ομόλογο του ενόψει και των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας την ερχόμενη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι η μη αντίδραση του Γερμανού ΥΠΕΞ στις απειλές Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας κατά την κοινές δηλώσεις, προκαλώντας έντονη δυσφορία στην Αθήνα.

«Οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει ατζέντα και δεν συζητά η χώρα μας κυριαρχικά δικαιώματα και αποστρατικοποίηση νησιών», επανέλαβε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Έφτασε η στιγμή για να γίνουν θετικά βήματα στις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς ο οποίος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Σε απολογία καλούνται από την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη περισσότερα από 100 άτομα, στελέχη τραπεζών και υπεύθυνοι ταμείων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια των κομμάτων. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας. Η δικογραφία αρχικά είχε κλείσει λόγω μη υποβολής μήνυσης από τις Τράπεζες. Ωστόσο η δικογραφία επέστρεψε στη ανακρίτρια καθώς το δικαστικό συμβούλιο έκρινε με βούλευμά του ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη που επιφυλάσσει διαφορετική μεταχείριση για στελέχη των τραπεζών σχετικά με το αδίκημα της απιστίας.

 

«Πολιτικά έκθετη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος αναφορικά με τις δικαστικές εξελίξεις με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων. Σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει προκλητικά αντιθεσμική την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλίσει προνομιακή ασυλία σε τραπεζίτες και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια” των κομμάτων τους». Επίσης ο κ. Ξανθόπουλος καλεί τον πρωθυπουργό «να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, εάν και πότε, θα επιστρέψει η ΝΔ τα δάνεια που έλαβε ή θα τα φορτώσει στις πλάτες του ελληνικού λαού».

 

Τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου στην Εισαγγελία επιβεβαίωσε αθλήτρια της ιστιοπλοΐας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. «Ήταν βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν», ανέφερε η αθλήτρια που πριν από 9 χρόνια, ήταν ανήλικη.
ΕΣΗΕΑ

Επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητούν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ αναφορικά με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων». Με τον εν λόγω σχέδιο θα απαγορεύεται η πρόσβαση των δημοσιογράφων στα σημεία όπου εξελίσσονται τα γεγονότα, ενώ οι φωτορεπόρτερ θα λαμβάνουν φιλτραρισμένη εικόνα των γεγονότων.

ΑΠΕ

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το Υπουργείο τονίζοντας ότι κανείς δημοσιογράφος ή φωτορεπόρτερ δεν θα περιορίζεται και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα είναι μια επιλογή για εκείνους.

 

Την έβδομη νίκη του στην Ευρωλίγκα πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 94-78 της ρωσικής Χίμκι στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της διοργάνωσης.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 10 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα