back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Καθαρό μήνυμα» η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο

Διαβάστε επίσης

Ως ένα πολύ καθαρό μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση προς όσους με απειλές και λεονταρισμούς προσπαθούν να στερήσουν από την Ελλάδα ό,τι της επιτρέπουν οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, περιέγραψε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχετικού νομοσχεδίου, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει τις αμφισβητήσεις και να προσέλθει στο τραπέζι των συνεννοήσεων. Για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία που ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου, είπε ότι η ελληνική πλευρά «προσέρχεται με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ελπίδες, αλλά και με μηδενική αφέλεια». Ο πρωθυπουργός, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί καμία συζήτηση για την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματα της χώρας, ούτε την αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Με αφορμή την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης,επισήμανε ότι ο κ. Μπάιντεν πορεύεται με σταθερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες, εκτιμώντας ότι οι Ελληνο-Αμερικανικού δεσμοί θα είναι πιο ισχυροί από ποτέ.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα